Care este programul politic al AUR. Partid conservator care vrea educaţie sexuală pentru adolescenţi

0
0
George Simion, co-preşedinte AUR
George Simion, co-preşedinte AUR

Potrivit programului politic publicat pe site-ul AUR, doctrina formaţiunii se bazează pe patru piloni: familie, patrie, credinţă libertate. Deşi se declară partid conservator şi prezintă mai multe seturi de măsuri radicale, AUR vrea şi introducerea unui program de educaţie sexuală pentru adolescenţi, tematică care nu se regăseşte tradiţional pe agenda conservatoare.

„Alianţa pentru Unirea Românilor îşi propune să fie rezultatul unificării forţelor româneşti care urmăresc să servească interesele poporului român şi să ajungă să legifereze şi să guverneze pentru aceste interese. Doctrina A. U. R se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credinţa, libertatea”, arată AUR în programul politic.

Formaţiunea se arată împotriva ideologiei de gen, pe care o consideră „o aberaţie teoretică”, şi subliniază că o naţiune nu are şanse să supravieţuiască „decît dacă îşi cultivă tiparul clasic al familiei obişnuite”.

„Familia este celula de bază a oricărei societăţi viabile. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine şi să apere familia. Doctrina A.U.R. consideră că ideologia de gen este o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiştilor neomarxisti. Aşa cum un organism nu se poate păstra în viaţă decît dacă îşi conservă sănătatea celulelor, tot astfel o naţiune nu are şanse de supravieţuire decît dacă îşi cultivă tiparul clasic al familiei obişnuite. Familia nu este obiect de controverse decît pentru cei care vor să o distrugă sub pretext de remaniere modernă. Căsătoria nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie. Orice altă variantă de alăturare a sexelor nu are legătură cu sensul autentic al acestei formule. De aceea, în concepţia A.U.R, familia nu este o temă de negociat, cum nu e nici o problemă de rezolvat. E a fost rezolvată cu mult înainte să apărem noi, generaţia din a cărei indignare s-a născut actuala A.U.R”, consideră formaţiunea.

Partidul mai precizează în program că România trebuie să rămână cu faţa către Europa şi că „cel mai important ţel actual” este schimbarea mentalităţii. Un obiectiv important pentru AUR este şi „asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de ţară şi prioritate în strategia naţională şi europeană de securitate, dezvoltare regională şi consolidarea flantului estic al NATO”.

AUR mai vorbeşte şi despre prevenirea unei „catasfrofe demografice”, explicând că, pentru a scădea rata de mortalităţii infantile, avortului şi abandonului este nevoie, printre altele, şi de „instituirea unui program de educaţie sexuală în rândul adolescenţilor, dar şi de educaţie pentru sănătate dedicat femeilor însărcinate”.

O altă „problemă” identificată de către AUR o reprezintă autorităţile locle maghiare din România.

„Astăzi, românii din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş sunt nevoiţi să îşi apere de unii singuri drepturile identitare elementare din postura de victime ale unei autonomii locale caracterizate, de cele mai multe ori, de politici publice care urmăresc separatismul teritorial pe criterii etnice, segregarea etnică şi, nu de puţine ori, cu conţinut xenofob antiromânesc. Suntem convinşi că, dincolo de vorbele sforăitoare care pot satisface mândria celor care se îmbată cu apă rece, comunitatea maghiară are multe de împărţit cu românii în ceea ce priveşte sărăcia şi necazurile zilei de mâine. Încălcarea drepturilor românilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş reprezintă o încălcare a intereselor naţionale ale poporului român”, mai arată AUR.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite