Camera Deputaţilor a votat excluderea deputatului Francisc Tobă din comisia de apărare, după participarea la acţiunea de la Ambasada Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Francisc Tobă
FOTO: Facebook/ Francisc Tobă

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, excluderea deputatului Francisc Tobă din comisia de apărare, după participarea la acţiunea de la Ambasada Rusiei, alături de alţi parlamentari printre care Dumitru Coarnă şi Diana Şoşoacă. Deputatul PNL Sorin Moldovan a scris pe Facebook că i-a cerut demisia lui Tobă din cadrul comisiei, însă cum aceasta nu s-a materializat, a fost iniţiat un proiect de hotărâre supus votului plenului.

Luni, un alt participant la întâlnirea de la Ambasada Rusiei, deputatul Dumitru Coarnă, a fost exclus din partid.

Sorin Moldovan afirmă că ”săptămâna trecută a atras atenţia public asupra pericolului pe care îl reprezintă participarea deputatului Francisc Tobă, membru al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, la o acţiune de propagandă a Rusiei, condusă de agentul rus Diana Şoşoacă”.

”I-am cerut demisia domnului Tobă din cadrul comisiei, însă cum aceasta nu s-a materializat, a fost iniţiat un proiect de hotărâre prin care Plenul Camerei Deputaţilor a decis astăzi, prin vot, excluderea sa din comisie. Le mulţumesc colegilor deputaţi care au votat într-un număr covârşitor proiectul de hotărâre prin care am eliminat această vulnerabilitate din cadrul comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, scrie Moldovan. 

El menţionează că, într-o perioadă atât de complexă din punct de vedere al securităţii regionale, nu pot permite ca persoane care ar putea avea acces la cele mai sensibile informaţii să facă jocurile celor care agresează şi comit crime de război în Ucraina”. 

Trei parlamentari ex-AUR şi unul de la PSD au cerut să fie primiţi de ambasadorul rus la Bucureşti. Printre ei se află Diana Şoşoacă şi Dumitru Coarnă. Ei i-au transmis ambasadorului rus dorinţa de neutralitate a României şi disponibilitatea de a media negocieri de pace la Bucureşti.

Bogdan Aurescu, minstrul de Externe, a afirmat că demersul celor patru parlamentari primiţi în audienţă de ambasadorul rus nu implică poziţia statului român: "Cred că nici nu merită foarte multe comentarii un astfel de demers, care nu are nici un fel de valoare oficială, fără nici un fel de, să spunem, mandat din partea autorităţilor statului, deci nu exprimă decât eventual poziţia personală a acelor persoane".

PSD a decis, luni, excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă, după participarea la acest eveniment. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite