Camera Deputaţilor a ratificat Protocoalele de aderare la NATO pentru Finlanda şi Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
FOTO Alexandru Dobre / Mediafax

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 227 de voturi „pentru”, în sesiune extraordinară, proiectul de lege pentru ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord.

Toate formaţiunile au votat pentru ratificarea protocoalelor de aderare la NATO ale celor două ţări nordice. Cu toate acestea, pe lângă cele 227 de voturi „pentru” au existat şi trei abţineri. 

Din partea Puterii au luat cuvântul Marcel Ciolacu (PSD), Florin Alexe (PNL) şi Szabo Odon (UDMR), în timp ce la Opoziţia au luat cuvântul Bogdan Rodeanu (USR) şi George Simion (AUR). De altfel, Simion a fost singurul care a avut şi un discurs critic faţă de Finlanda, ţara despre care a afirmat că blochează intrarea României în Spaţiul Schengen. 

„Nu ştiu dacă mai există cineva la Cotroceni. De 7-8 ani nu se vede lucrul ăsta. Ministrul de Externe e sublim, dar lipseşte cu desăvârşire. Ne-aţi convocat azi pentru un vot formal, necondiţionat pentur o aderare bine venită a Finlandei şi Suediei la NATO. Dar obiectivul nostru ca popor l-a observat cineva (...) Finlanda e unul din cei mai duri critici şi cel mai puternic contestatar la Schengen. Astăzi, deşi erau lucruri mai importante pentru români, ne-aţi chemat aici”, a precizat Simion.

Pe de altă parte, ceilalţi lideri au avut cuvinte de apreciere faţă de cele două state nordice, iar în acelaşi timp au condamnat agresiunea rusă din Ucraina.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite