Burduja: „PNL trebuie să aibă candidaţi proprii”. Ce spune despre susținerea lui Nicușor Dan la PMB

0
Publicat:

Liderul PNL Sector 1, ministrul Cercetării Sebastian Burduja a declarat, potrivit News, că nu mai vrea să susțină candidatul unui alt partid la Primăria Capitalei, care ulterior să nu respecte niciun fel de acord politic.

Șeful PNL Sector 1 subliniază că liberalii trebvuie să aibă candidați proprii FOTO Inquam Photos
Șeful PNL Sector 1 subliniază că liberalii trebvuie să aibă candidați proprii FOTO Inquam Photos

Șeful filialei PNL Sector 1 a subliniat, potrivit News, că discutând despre rezultate, întrebarea care trebuie pusă este dacă actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, are suficiente rezultate de la începutul mandatului său la conducerea PMB. 

Sebastian Burduja a mai explicat că a învăţat de la Ilie Bolojan că, „dacă vrei să laşi ceva în urma ta, ca primar, trebuie să porneşti din timp şi să lansezi marile proiecte din primul an, ori, nu s-a întâmplat lucrul acesta la Bucureşti”.

Burduja a mai menționat, potrivit sursei citates, că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat deja o evaluare în care îl priveşte pe Nicuşor Dan pentru o perioadă de șașe luni. 

Vom vedea dacă peste 6 luni, concluzia PNL va fi că a făcut o treabă suficient de bună. Opinia mea personală este că se putea mult mai mult la nivelul Bucureştiului. Nu doar că se putea mai mult, eram condamnaţi să facem mai mult”, a mai arătat Burduja, potrivit sursei citate. 

Întrebat dacă PNL pregăteşte un candidat propriu pentru conducerea primăriei Capitalei, Burduja a explicat că, în opinia sa, „PNL trebuie să aibă candidaţi proprii, peste tot”

Sigur că sunt subiectiv, ca urmare a experienţei de la Sectorul 1. Eu nu mai vreau să fiu în situaţia de a ieşit în stradă să susţin candidatul unui alt partid care ulterior să nu respecte niciun fel de acord politic, şi asta s-a întâmplat cu Clotilde Armand”, a mai precizat liberalul. 

Evaluarea lui Nicușor Dan 

Premierul României a cerut ca PNL București să vină cu un plan în 10 puncte care să-i fie dat lui Nicușor Dan și, în funcție de îndeplinirea acestora, va fi în continuare sprijinit de Consiliul General.

„Va trebui să ne definim și relația în raport cu actualul primar general, dar și care este calea de urmat spre obiectivul nostru. Cu alte cuvinte, să-i spunem limpede ce așteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil pentru a vedea cum putem coopera cu el. Propun ca până la sfârșitul lunii ianuarie organizația PNL București să gândească un plan în 10 puncte pe care să-l dea primarului general, cu termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul anului trecut.  

Premierul a explicat atunci că Nicușor Dan va avea „câteva sarcini pe care să le îndeplinească împreună cu organizația Municipiului București”, iar, „în funcție de realizări”, PNL va decide în ce măsură vom dori sau nu să-l mai sprijine în Consiliul General”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ulterior, primarul Capitalei a susținut că „abia așteaptă” o discuție cu conducerea centrală a PNL, în care să discute cum se împarte bugetul între municipalitate și primăriile de sector, dar și despre situația din București.

 „În ceea ce priveşte discuţia cu conducerea centrală a PNL, abia o aştept. Vreau să discutăm despre Bucureşti cu conducerea centrală a PNL. Vreau să discutăm despre buget, vreau să discutăm despre cum se împarte bugetul între Primăria Capitalei şi primăriile de sector, vreau vorbim despre toate aceste subiecte şi abia aştept această discuţie. (...) Vreau să discutăm foarte serios ce facem cu oraşul ăsta", a declarat Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite