Sondaj: Bucureștenii sunt nemulțumiți de primar. Ce șanse sunt sa mai fie susținut pentru un nou mandat

0
Publicat:

Un sondaj CURS arată că 71% dintre cei chestionaţi cred că municipiul Bucureşti merge „într-o direcţie mai degrabă greşită”, iar 57% nu au o părere bună despre activitatea primarului general.

Bucureștenii nu au o părere bună despre primarul ales al Capitalei FOTO Inquam Photos
Bucureștenii nu au o părere bună despre primarul ales al Capitalei FOTO Inquam Photos

Potrivit unui sondaj CURS realizat în decembrie, 71% dintre cei chestionaţi cred că municipiul Bucureşti merge „într-o direcţie mai degrabă greşită”, iar 57% au o părere „proastă” despre activitatea primarului general. Doar 3% dintre cei chestionaţi au o părere „foarte bună” despre activitatea primarului Nicuşor Dan, 23% o părere „bună” şi 11% o părere „foarte proastă”.  

57% din respondenți conderă activitatea primarului drept una proastă FOTO Captură Sondaj CURS
57% din respondenți conderă activitatea primarului drept una proastă FOTO Captură Sondaj CURS

Întrebați cu ce partid ar vota în prezent, 31% au indicat PSD, 20% PNL, 16% au răspuns AUR și alți 12% au indicat USR. 

Majoritatea respondenților ar vota în prezent cu PSD la alegerile locale FOTO Captură Sondaj CURS
Majoritatea respondenților ar vota în prezent cu PSD la alegerile locale FOTO Captură Sondaj CURS

În privința dobândirii unui nou mandat, Nicușor Dan are parte din ce în ce mai puțină susținere politică, iar pentru un nou mandat pare să nu se mai bazeze pe partidele care în 2020 l-au ajutat să câștige, nemaiavând nici susținerea PNL. 

Potrivit unor surse politice, sondajul a fost realizat la comanda PSD. 

Ciucă cere condiții pentru susținerea primarului până la finalul mandatului

Premierul României cere ca PNL București să vină cu un plan în 10 puncte care să-i fie dat lui Nicușor Dan și, în funcție de îndeplinirea acestora, va fi în continuare sprijinit de Consiliul General.

„Bucureștiul este un oraș blocat în momentul de față, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme și cu o foarte complicată constelație de conflicte politice. Va trebui să formulăm un răspuns mai clar în ceea ce privește administrația Capitalei. Vă mărturisesc că, cel puțin până acum, nu înțeleg întru totul poziția PNL în București. Suntem la putere sau în opoziție? La sectoare, în funcție de personalitatea primarilor, lucrurile sunt și ele diferite și confuze”, a declarat Nicolae Ciucă, la alegerile organizate la filiala Sector 3.

Premierul a mai punctat atunci că „un municipiu cu electorat preponderent liberal are nevoie de conducere liberală, și sunt convins că suntem cu toții suntem de acord cu acest lucru. Dar la fel de bine sunt convins că și dumneavoastră gândiți că nu vom putea câștiga din nou Bucureștiul mergând doar pe ideea că dreapta trebuie să conducă. Vom putea câștiga doar dacă vom arăta că avem o viziune, un proiect pentru această capitală europeană. Cu alte cuvinte vă invit să inversăm cumva întrebările. Nu cu cine sau în alianță cu ce partid vom câștiga Bucureștiul, ci pentru ce vrem să câștigăm Bucureștiul”. 

  „În funcție de răspunsul la această întrebare va trebui să ne definim și relația în raport cu actualul primar general, dar și care este calea de urmat spre obiectivul nostru. Cu alte cuvinte, să-i spunem limpede ce așteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil pentru a vedea cum putem coopera cu el. Propun ca până la sfârșitul lunii ianuarie organizația PNL București să gândească un plan în 10 puncte pe care să-l dea primarului general, cu termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor. Tocmai îi spuneam domnului președinte Ciucu că o să-l anunț despre câteva sarcini pe care să le îndeplinească împreună cu organizația Municipiului București.  În funcție de realizări, vom decide în ce măsură vom dori sau nu să-l mai sprijinim în Consiliul General”, a mai afirmat liderul de la Palatul Victoria.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite