Bucureștiul va avea un teatru nou, construit cu fonduri norvegiene

0
Publicat:

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a informat că lucrările pentru noul teatru Grivița, din București, sunt finalizate în proporție de 30%. Fondurile pentru finanțarea proiectului sunt asigurate din fonduri norvegiene. 

Ministrul a vizitat șantierul Teatrului Grivița FOTO Inquam Photos
Ministrul a vizitat șantierul Teatrului Grivița FOTO Inquam Photos

„În 2024, Bucureștiul va avea un nou teatru, construit de la zero din inițiativa și prin eforturile Asociației Grivita 53. Noul spațiu cultural, aflat acum în construcție, va simboliza spiritul unei generații, una mai implicată civic și pe deplin conștientă de rolul esențial al culturii în societate”, a transmis ministrul pe Facebook.

Turcan a vizitat șantierul Teatrului Grivița, unde, potrivit ministrului, stadiul execuției lucrărilor este, în acest moment, de aproximativ 30%. „Prin Unitatea de Management a Proiectului, Ministerul Culturii a asigurat finanțare nerambursabilă din fonduri norvegiene pentru acest proiect, în valoare de 1,9 milioane de euro”, a informat ministrul.

„Vreau să felicit Asociatia Grivița 53. (...) Îmi doresc să ne revedem anul viitor la inaugurarea Teatrului Grivița, alături de toți cei care au pus pasiune și efort în acest proiect și, desigur, alături de publicul iubitor de teatru din Capitală”, a mai transmis Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite