Bucureştiul, gazda forumului chino-european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că, la sfârşitul lunii noiembrie, 15-16 şefi de guverne şi premierul chinez vor veni în vizită la Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, capitala României va fi gazda unui forum regional a ţărilor europene cu China.

„La sfârşitul lunii, după 18 ani, pentru că ultima dată a fost în 1995, la Bucureşti şi doar la Bucureşti din toată Europa va fi primul ministru al Chinei, în vizită. Şi vor veni aici prim-miniştri din, cred, că 15 sau 16 ţări europene“, a anunţat Victor Ponta, aflat la Palatul Parlamentului, pentru Consiliul Naţional al PSD.

Şeful Executivului vorbeşte de oportunitatea acestor vizite pentru România. „Este un eveniment extraordinar, pe care vreau să-l folosim ca mesaj politic, ca mesaj economic, o delegaţie de oameni de afaceri uriaşă, nu ştiu, peste 100 de oameni de afaceri. Această vizită arată capacitatea României de a ne gândi dincolo de vârful bocancului“, a mai spus premierul.

Contactat de „Adevărul“ pentru a oferi mai multe detalii cu privire la acest eveniment, Mirel Palada, purtătoruld e cuvânt al Guvernului, a explicat că este vorba despre un forum la care vor participa mai multe ţări europene şi China.

„Este vorba de strângerea relaţiilor economice cu China. O îniţiativă începută acum câteva luni când prmeierul Ponta a fost în China. Se întoarce astfel vizita Chinei. Se doreşte a fi un forum regional a ţăriulor europene cu China“, a declarat Palada.

Pe aceeaşi temă:

Chinezii combat Uniunea Euroasiatică a lui Putin

„Uniunea Europeană devine tot mai mult o ţintă dorită de Beijing”

Să vină chinezii! „Dragonul roşu”, ultima speranţă a Greciei îngenuncheate de datorii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite