Borbély : Demisia lui Tőkés dovedeşte făţărnicia acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele politic al UDMR László Borbély a declarat, astăzi, că demisia lui Tőkés László a venit prea târziu şi dovedeşte făţărnicia acestuia.

"În aceşti doi ani nu a făcut decât să ne dezbine. Noi i-am cerut de mai mult timp să-şi clarifice poziţia pentru că nu se poate să ajungi europarlamentar pe listele unei formaţiuni politice şi a doua zi să faci tot posibilul să ataci acea formaţiune politică", a declarat vicepreşedintele politic al UDMR.

Borbély consideră că Tőkés şi-a înfiinţat propriul partid pentru a slăbi puterea maghiarilor, informează Mediafax.

Într-un comunicat de presă transmis în această dimineaţă, europarlamentarul László Tőkés afirmă că, în calitate de iniţiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe bază de cianuri, nu poate accepta "poziţia permisivă" a UDMR cu privire la investiţia de la Roşia Montană.

Tokes mai spune că unul dintre motivele pentru care România, care a aderat în 2007 la Uniunea Europeană, nu a fost nici acum acceptată în Spaţiul Schengen este "corupţia atotcuprinzătoare".

"Este o situaţie inacceptabilă nu doar pentru mine, ci şi pentru întreaga noastră comunitate maghiară din Transilvania, ruşinată de comportamentul unor deputaţi UDMR care depun toate eforturile pentru a zădărnici activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de verificare a averilor demnitarilor sau pe cea a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a punctat Tőkés.

László Tőkés a fost unul dintre iniţiatorii revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara. După revoluţie, în anul 1990, a făcut parte pentru scurt timp din Frontul Salvării Naţionale (FSN), apoi a fost ales preşedinte de onoare al UDMR, post deţinut până în 2003, când a devenit preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT). CNMT, organizaţie civică, a înfiinţat Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, care a avut primul congres în 25 februarie, preşedinte fiind ales Toro T. Tibor, fără ca Tokes să deţină vreo funcţie în această formaţiune.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite