Boloș: 140 de milioane de euro ar putea fi suspendați din PNRR. România nu va pierde bani din tranșa doi

0
Publicat:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a dat asigurări că România nu va pierde bani din cea de-a doua tranșă de plată din PNRR, susținând că în cel ai rău caz vor fi suspendați 140 de milioane de euro, până la remedierea problemelor. 

FOTO Facebook / Marcel Boloș
FOTO Facebook / Marcel Boloș

„Ce pot să vă asigur cu certitudine este că nu vom pierde din cererea de plată doi niciun euro. Vor fi cel mult amânați. Dacă aceste chestiuni de natură procedurală care nu au treabă cu fondul problemei vor fi percepute de către Comisie ca și un motiv pentru plată parțială atunci 140 de milioane de euro le vom avea suspendate, dar nu pierdute”, a susținut Marcel Boloș într-un interviu pentru Europa FM, indicând că ar fi vorba despre o perioadă de 6 luni. 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai arătat că cea de-a treia tranșă de plată din PNRR depinde de reforma companiilor de stat.

„Această reformă care se rezumă nu numai la administrarea de patrimoniu, dar și la numirea membrilor în consiliul de administrație va conta de această dată expertiza tehnică a celor care sunt numiți în consiliile de administrație. Din felul în care acești indicatori de perfomanță sunt implementați urmează subvențiile. Nu or să fie toate companiile statului care primesc subvenții, dar or să fie companii de stat care înregistrând perfomanță economică fie continuă investițiile în domeniul de activitate pe care îl au sau dacă nu au investiții statul încasează mai mulți bani”, a mai explicat Marcel Boloș la Europa FM.

La începutul lunii, șeful MIPE a lansat un avertisment asupra condițiilor impuse de reforma din sectorul public, în cadrul unui interviu la Digi24, arătând că reforma care vizează salariile bugetarilor și pensiile speciale din PNRR va fi una dură.

„Vor fi condiții de reformă dure. Este valabil și în cazul reformei privind pensiile speciale. Reformele nu se fac cu mânuși de catifea, acest lucru e limpede pentru toți. Cele trei scenarii posibile care sunt legate de așa-zisa tăiere, este de fapt o revizuire a coeficienților de ierarhizare pentru salariile bugetarilor, care este trecută în mod concret, cu subiect și predicat în PNRR, și am și reiterat că este un scenariu aproape imposibil, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în trecut cu astfel de soluții și unde s-a ajuns. În continuare, un scenariu ar fi revizuirea numărului de bugetari, și desigur, ultima variantă, cea de-a treia, de revizuire a politicii fiscale”, a susținut Boloș în cadrul unui interviu la Digi24. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite