Bolnavii de cancer ar putea beneficia de consultaţii psihologice gratuite, iar cei care au grijă de ei vor primi indemnizaţie şi concediu. Proiectul a primit vot final la Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Alexandru Dobre/ Mediafax
FOTO: Alexandru Dobre/ Mediafax

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a anunţat că proiectul său de lege, prin care bolnavii de cancer şi aparţinătorii acestora vor putea beneficia de consultaţii psihologice gratuite, a primit vot final la Camera Deputaţilor şi merge la promulgare, la preşedintele României. Potrivit iniţiativei, aparţinătorii care însoţesc bolnavii de cancer la tratament vor primi concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea pacienţilor.

„Victorie pentru bolnavii de cancer şi familiile lor! Iniţiativa mea legislativă prin care bolnavii de cancer şi aparţinătorii acestora vor putea beneficia de consultaţii psihologice gratuite a primit vot final la Camera Deputaţilor. Prin acelaşi act normativ, aparţinătorii care însoţesc bolnavii de cancer la tratament vor primi concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea pacienţilor. Votul de astăzi din Parlament este dovada vie că, dacă îţi doreşti cu adevărat să faci lucruri bune pentru cei din jurul tău, vei reuşi ce ţi-ai propus”, a scris iniţiatoarea proiectului, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, supravieţuitoare a acestei boli. 

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 270 de voturi şi 7 abţineri şi va merge la promulgare, la şeful statului. 

      

În luna mai 2021, senatoarea anunţa că va depune o iniţiativă legislativă prin care statul român acordă sprijin pacienţilor oncologici şi celor care au grijă de ei, astfel că persoanele care îngrijesc pacienţii vor primi indemnizaţii, zile de concediu şi şedinţe gratuite de consiliere psihologică, iar pacienţii vor beneficia şi ei de şedinţe gratuite de consiliere psihologică. 

Potrivit propunerii, orice om care îngrijeşte un pacient oncologic va putea să-şi ia concediu medical pentru a-l însoţi pe acesta la intervenţii chirurgicale sau la efectuarea tratamentelor prescrise de medic.


PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite