Bogdan Huţucă (PNL): Cele 80 de miliarde obţinute de preşedintele Iohannis reprezintă garanţia relansării economiei româneşti

0
0

Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi preşedinte al PNL Constanţa, susţine că cele aproape 80 de miliarde obţinute de Klaus Iohannis pentru ţara noastră ar reprezenta „garanţia relansării economiei româneşti”.

„Preşedintele Klaus Iohannis a obţinut un succes uriaş la negocieri, la Consiliul European de la Bruxelles şi România va primi 80 de miliarde de euro în următorii cinci ani, bani ce vin din Planul european de recuperare economică şi din bugetul multianual al Uniunii Europene”, spune Bogdan Huţucă, vicepreşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci din Camera Deputaţilor. „Banii obţinuţi datorită diplomaţiei echilibrate a preşedintelui sunt de fapt bani obţinuţi de România şi de economia românească, bani care dacă vor fi folosiţi cum trebuie vor transforma radical în bine viaţa românilor. Este esenţial ca aceşti bani să fie utilizaţi pentru modernizarea marilor sisteme publice, în special a Sănătăţii şi a Educaţiei dar şi pentru construcţia agresivă de autostrăzi şi drumuri moderne care să aducă în timp investiţii, locuri de muncă şi prosperitate”, arată Huţucă. 

Liberalul susţine că economia din ţara noastră a avut de suferit în ultimii ani. „Economia românească a fost lovită în ultimii ani atât de criza economică globală generată de epidemia de Covid 19 dar mai ales de politicile inepte şi criminale ale guvernărilor socialiste care au zdruncinat mediul de afaceri şi au alungat investiţiile străine din România”, arată liderul liberal. 

Huţucă explică punctual cum banii europeni pot îmbunătăţi viaţa românilor. „O prioritate a actualei administraţii liberale este extinderea infrastructurii energetice. Cu banii europeni obţinuţi astăzi vom putea extinde reţeaua de gaze şi reţeaua de electricitate în zone în care acestea nu există. Un exemplu îl reprezintă zonele submontane unde nu există electricitate sau Delta Dunării, unde există în continuare aşezări fără curent electric”, arată Huţucă. 

Liderul PNL Constanţa dă şi exemple de modul cum pot fi utilizaţi banii. „Un alt exemplu de utilizare a banilor europeni în interesul economiei româneşti şi a românilor este susţinerea mediului de afaceri, a antreprenorilor şi a angajaţilor din România. Actuala criză sanitară ne-a arătat cât de important este să avem o economie puternică capabilă să livreze materiale esenţiale pentru orice tip de criză. Cu aceşti bani România şi celelalte state europene vor putea înceta dependenţa faţă de China şi vor putea pune bazele unei economii robuste, puternice şi capabile să livreze cetăţenilor europeni orice tip de produs esenţial”, mai spune liderul liberal. 

„Meritul pentru obţinerea celor 80 de miliarde revine într-o proporţie uriaşă preşedintelui Iohannis, un lider bine-văzut şi respectat de partenerii euro-atlantici. Să ne imaginăm cum ar fi fost ca Dragnea sau Dăncilă să fi negociat acum pentru România, în condiţiile în care ei au fost evitaţi mereu de partenerii noştri occidentali”, încheie Huţucă.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite