Bogdan Huţucă: Economia României are doar de câştigat dacă vom avea alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Piaţa de capital, antreprenorii români şi potenţialii investitori au transmis direct sau indirect mesajul că economia României are nevoie urgentă de alegeri anticipate şi că stabilitatea economică va exista doar dacă va exista şi o stabilitate politică”, arată deputatul PNL Bogdan Huţucă.

“Un guvern reformist stabil, cu o abordare liberală reală, susţinut de o majoritate clară în Parlament ar transmite siguranţă în piaţă, în sistemul bancar, precum şi către actualii şi potenţialii investitori”, arată vicepreşdintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci. Este evident că un guvern stabil va aduce o săcdere a ratingului de ţară. Deja vedem că dobânzile cu care se împrumută România acum sunt mult mai mici decât în ultimele luni ale administraţiei socialiste. Asta arată deja că partenerii noştri financiari au încredere în administraţia liberală care se află la guvernare, dar că îşi doresc ca aceasta să obţină cât mai repede un mandat îndelungat”, explică Huţucă.

“În ultimele zile m-am întâlnit cu numeroşi investitori străini importanţi şi toţi mi-au spus că sunt mulţumiţi de politicile pro-dezvoltare şi pro-mediul de afaceri ale guvernului Orban şi că îşi doresc ca acestea să continuie. De altfel, încasările ANAF din luna ianuarie au fost cele mai mari din ultimii 4 ani, ceea ce arată că mediul privat consideră guvernul actual un partener credibil şi de încredere. Prin urmare, este în interesul tuturor, al economiei, al oamenilor de afaceri şi al românilor să avem alegeri anticipate cât mai repede, pentru că doar astfel ne vom putea ocupa în linişte de consolidarea economică”, mai spune liderul liberal.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, afirmă că cele trei luni de guvernare PNL au avut efecte pozitive în economie, iar aceste lucruri au fost făcute "în condiţiile în care în Parlamentul României încă domină socialiştii care în continuare vor suprataxare, naţionalizări şi capuşarea bugetului public". "Vom face mai mult pentru români. Întâi curăţam, împreună, Parlamentul de PSD. Urmează lucruri fantastice pentru toţi românii", spune el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite