Boagiu trimite „săgeţi“ către Macovei: acuzaţiile împotriva unor colegi, exagerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu
Anca Boagiu

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu spune că ultimul cuvânt în privinţa listei candidaţilor Alianţei România Dreaptă îl va avea conducerea formaţiunii, ea opinând însă că unele acuzaţii aduse anumitor colegi sunt "exagerate", pentru că nu sunt probleme de imoralitate, ci de imagine.

"În ceea ce priveşte rezultatele evaluării, cred că ultimul cuvânt de spus îl are partidul, pentru că, este o opinie personală, unele dintre acuzaţiile aduse unora dintre colegi sunt exagerate. Dacă ne-am raporta la criteriul... nu ştiu... ai imagine negativă că te-ai bătut în presă, s-au bătut doi colegi în presă unul împotriva altuia sau au avut articole negative, deja aici e o mare problemă, nu mai e de incompatibilitate şi de imoralitate, e de imagine", a declarat Boagiu, la RFI.

În opinia Ancăi Boagiu, "concluziile Comisiei de etică din ARD trebuie luate ca atare, dar trebuie văzut foarte clar şi care este argumentaţia pentru fiecare dintre cei 36 care au fost respinşi".

"Unii poate că în mod real chiar n-aveau ce să caute pe liste, numele lor n-ar fi trebuit enunţat niciodată, dar întotdeauna cred că poţi să pleci de la prezumţia de nevinovăţie sau poate, cine ştie, pentru unii putem să fim mult mai severi decât a fost comisia".

Anca Boagiu mai declară că "principial vorbind", ar fi vrut să vadă "la toate partidele politice că fac acelaşi lucru, că-şi verifică lista de candidaţi, astfel încât în Parlament să nu mai ajungă tot felul de personaje inedite (...) şi care să ştie de ce au ajuns acolo şi să fie în mod real în slujba cetăţenilor".

Cristian Rădulescu, Cristian Poteraş, William Brînză, Viorel Badea, Marinică Cazacu, Mircia Munteanu se numără printre cei 36 de candidaţi ARD avizaţi negativ de Comisia de etică, potrivit unui comunicat al Monicăi Macovei, în care se precizează că soluţionarea contestaţiilor revine copreşedinţilor.

"Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a finalizat verificarea candidaţilor. Soarta celor cu aviz negativ este în mâna copreşedinţilor ARD", se arată în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite