Boagiu: „Dacă Ponta mă dă în judecată, să dea şi Comisia Europeană în judecată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu spune că Guvernul Ponta n-o poate intimida depunând plângeri penale împotriva ei FOTO Adevărul
Anca Boagiu spune că Guvernul Ponta n-o poate intimida depunând plângeri penale împotriva ei FOTO Adevărul

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, numărul dosarelor de la judecătorie creşte. După ce zilele trecute Anca Boagiu a depus un denunţ penal pe numele premierului pentru subminarea economiei, joi Executivul şi-a exprimat intenţia de a o da în judecată pe democrat-liberală. În replică, Boagiu îi cere lui Ponta să facă plângere penală şi împotriva Comisiei Europene, arătând că este vorba de proiecte aprobate de oficiali europeni.

„Dacă tot vrea Victor Ponta să se ducă să mă dea în judecată sau să trimită la DNA, pentru că oricum a bâlbâit-o şi nu am înţeles până la urmă ce face - e albă, e verde, e galbenă -, îi dau nişte documente să facă plângere penală şi împotriva Comisiei Europene, pentru că toate proiectele care au fost licitate au fost aprobate şi în baza aprobărilor s-au semnat contractele de finanţare. Îi dau aceste documente să facă plângere penală sau să ducă la DNA şi Comisia Europeană. Deci plângerea lui (Victor Ponta - n.r.) este incompletă. Să adauge şi Comisia Europeană", a declarat Anca Boagiu vineri, în timpul unei conferinţe de presă.

„Suntem în zona de multe petarde şi perdele de fum pe care Victor Ponta le-a aruncat în această campanie electorală, unde nu a fost capabil să prezinte un program de guvernare, ci doar invective şi atacuri fără niciun fundament în spate, având un alt interes: scoaterea României din UE", a continuat Boagiu.

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ca urmare a neregulilor constatate în atribuirea contractelor de lucrări la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Dan Vlădescu.

Neregulile au fost constatate în urma unui control efectuat la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în perioada august-octombrie 2012 şi a vizat procedurile de atribuire a unor contracte de proiectare şi execuţie la tronsoanele de autostradă Orăştie-Sibiu şi Nădlac-Arad, precum şi la Drumurile Naţionale 24 şi 24B din judeţul Vaslui.

Anca Boagiu a precizat, joi, că Victor Ponta ,,nu are nicio şansă” să o intimideze prin plângerea penală pe care a depus-o împotriva ei.

,,Victor Ponta crede ca mă poate intimida prin plângerea penală depusă împotriva mea. Nu are nicio şansă. Nu va putea niciodată să intimideze, să manipuleze şi să batjocorească milioanele de români din ţară. Lui Victor Ponta îi este frică de faptul că va trebui să răspundă pentru dezastrul în care a adus economia. Reamintesc faptul că l-am dat în judecată pe Victor Ponta pentru subminarea economiei naţionale. Personajul acesta a distrus ţara în doar şapte luni. Trebuie oprit până nu o va distruge de tot!”, a susţinut ea într-un comunicat de presă, potrivit NewsIn.

Anca Boagiu  a precizat că singurul raport care i s-a făcut în perioada în care a fost ministru al Transporturilor a fost cel al Curţii de Conturi, în care activitatea instituţiei pe care a condus-o este ,,apreciată”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite