BNR acuză implicarea abuzivă a instituţiei în spoturi de campanie electorală ale PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bnr

BNR acuză implicarea abuzivă a instituţiei în spoturi de campanie electorală ale PSD şi face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să îi respecte caracterul apolitic.

”Banca Naţională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini şi declaraţii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialişti BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD. BNR este o instituţie apolitică, independentă şi utilizarea abuzivă a unor asemenea declaraţii, care nu au conotaţie politică propriu-zisă, afectează statutul şi neutralitatea instituţiei noastre”, a transmis instituţia.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituţiei şi să nu utilizeze incorect şi partinic puncte de vedere exprimate de diverşi reprezentanţi ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

”Toate analizele şi punctele de vedere care reflectă poziţia BNR se regăsesc în rapoartele şi analizele publicate pe site-ul instituţiei sau în declaraţiile de presă ale Guvernatorului”, precizează BNR.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite