Biroul unui parlamentar USR, vandalizat cu ouă. „Deranjăm cu campania «Fără Penali în funcţii publice». Vor să ne taie din elan. Nu cedăm în faţa presiunilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Biroul parlamentarului USR Cornel Zainea din Chiajna a fost vandalizat cu ouă, miercuri seara. USR precizează că acesta este al doilea atac asemănător în mai puţin de o săptămână şi condamnă încercările de intimidare la adresa parlamentarilor şi voluntarilor care strâng semnături pentru iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice”. Deputatul a depus o plângere la poliţie.

„Colegii mei au venit la birou pentru o şedinţă cu simpatizanţii şi au găsit geamurile şi uşa exterioară vandalizate. Este un gest de intimidare pentru că noi suntem în campania de strângere de semnături pentru Fără Penali în funcţii publice şi se pare că deranjăm foarte tare conducerea din Chiajna. Vor să ne taie din elan dar nu vom fi descurajaţi. Nu cedăm în faţa presiunilor”, a declarat Cornel Zainea, deputat USR de Ilfov, potrivit unui comunicat al partidului.

USR precizează că, în urmă cu câteva zile, voluntarii din Chiajna care strângeau semnături în stradă pentru iniţiativa Fără Penali în funcţii publice au fost bătuţi cu ouă de doi bărbaţi în faţa unei patrule de poliţie iar „autorităţile nu au făcut nimic atunci pentru a-i opri pe răufăcători”.

„Este revoltător să asistăm la dovezi ale unor practici menite să sufoce orice formă de manifestare democratică. Aceste gesturi ne conturează ipoteza că poliţiştii şi autorităţile le tolerează tocmai pentru că deranjăm prin faptul că vrem să schimbăm România şi să le interzicem persoanelor condamnate definitiv să mai ocupe funcţii publice. Îi cerem public primarului ALDE din Chiajna, Mircea Minea, să ia atitudine şi să stopeze abuzurile care se petrec în comuna la conducerea căreia se află. Parlamentarii şi membrii USR nu vor ceda în faţa presiunilor”, mai arată USR în comunicat.

USR îşi exprimă încredrea că „Poliţia Locală din Chiajna îşi va face datoria şi va lua măsuri împotriva celor care au comis acest gest de barbarie”.

Biroul USR vandalizat cu ouă FOTO Facebook
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite