Băsescu, sfat pentru Tăriceanu: La intrarea în sediul PNL se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu prezintă, într-o postare pe Facebook, diferenţele dintre el şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în ceea ce priveşte justiţia, spunând că "fostul manechin foloseşte acuzaţiile" aduse lui de Consiliul CNSAS pentru a elimina PMP din orice variantă de participare al guvernare.

"Mânat de ură şi aroganţă «marele campion» al trădărilor, Tăriceanu, proaspăt văruit în opozant, vrea eliminarea PMP din orice variantă de participare la guvernare, ca şi cum PMP ar fi fost până acum servitor prin curtea PSD şi nu ALDE, cu uşierul şef Tăriceanu. Şi ca argument suprem al poziţiei sale, fostul manechin foloseşte acuzaţiile aduse mie de Consiliului CNSAS majoritar PSD", spune Băsescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

În continuare, fostul preşedinte face o paralelă între el şi Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte justiţia.

"Iar dacă discută despre justiţie, hai să vedem: 1.Eu sunt acuzat de CNSAS şi am un proces civil care va fi judecat în final la ICCJ (am pierdut la Curtea de Apel şi fac recurs). Tăriceanu este acuzat de DNA pentru fraude şi nu va fi judecat de nimeni; 2.Eu m-am prezentat în instanţă de la prima citaţie, fără a încerca să tergiversez procesul. Tăriceanu a tergiversat aproape un an analiza dosarului său în Comisia Juridică a Senatului; 3.Eu m-am prezentat în faţa judecătorilor fără niciun fel de amânare. Tăriceanu, „adevărat bărbat”, s-a ascuns în spatele majorităţii PSD din Senat care prin vot a respins începerea urmăririi penale; 4.Eu voi avea o decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei (şi sper că va fi una favorabilă mie). Tăriceanu va târâi după el suspiciunea de participare la fraudă pentru că i-a fost frică să meargă în faţa judecătorilor", spune Băsescu.

El îl îndeamnă pe Tăriceanu să vadă diferenţele dintre ei privind justiţia.

"Tăricene, mai citeşte o dată postarea şi vezi diferenţa dintre noi în privinţa justiţiei. Asta te va lămuri de ce eu am câştigat de câte două ori Primăria Capitalei şi Palatul Cotroceni, iar tu ai trăit în politică numai din trădarea partenerilor politici, ca să primeşti câte ceva de la cei pentru care ai trădat. Şi un sfat: când vei merge cu basca în mână la PNL să-ţi negociezi preţul trădării, intră în sediul central din Modrogan pe uşa din spate. Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul. Iar dacă la plecare ieşi tot pe uşa din spate, mai ia unul că nu le numără nimeni", mai spune Traian Băsescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite