Băsescu, prima reacţie după alegerile: Nu a fost un scor entuziasmant pentru PMP, dar a fost un scor bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu FOTO presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut marţi o declaraţie de presă, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European. Şeful statului a comentat rezultatul obţinut de PMP la alegerile europarlamentare.

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

Voi participa la un Consiliu European informal, care are trei subiecte: analiza situaţiei din Ucraina, în urma alegerilor prezidenţiale. Al doilea: planificarea legislativă pentru perioada 2014-2029. Punctul nostru de vedere va fi că legislaţia trebuie să se axeze prioritar pe soluţii pentru creşterea loicurilor de muncă şi pe creştere economică. Trei: analiza rezultatului alegerilor pentru PE.

Rezultatul alegerilor arată că PPE a câştigata alegerile, fără a avea majoritate absolută, dar este cel mai mare partid ca reprezentare în Parlamentul European. Este previzibil ca în procesul de formare a noilor instituţiui acest lucru să conteze foarte greu în desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene.

Partidele extremiste, nouă la număr, vor avea un cuvânt important de spus dacă nu se va face o coaliţie PPE- socialişti. Astăzi nu se va face nicio recomnadare. Prima şansă o are un reprezentant al PPE, iar noi vom susţine acest lucru.

În acest interval, procesul de pregătire al desemnării viitorului preşedinte al CE trebuie gestionat în relaţia cu Parlamentul. Văd că este o agitaţie extraordinară cu comisarii. Nu înseamnă că nu este momentul diplomatic pentru discuţii de la guvern la guvern pentru a obţine un portofoliu convenabil. Opţiunea nostră este continuarea cu Dacian Cioloş la agricultură. Dar nu suntem singuri pe lume.

N-a fost un scor entuziasmant pentru PMP, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat în 29 ianuarie 2014.
 



Premierul Victor Ponta i-a adresat o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu privind reprezentarea României la Bruxelles, dar spune că nu a primit niciun răspuns. „Eu m-am adresat oficial. Dacă domnia sa va dori să răspundă, în mod sigur o va face oficial. Dacă nu vrea să răspundă. Nu, nu am primit niciun răspuns“, a spus Ponta.

Citeşte şi:

  • Minciuna din sondaje: Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou duminică seara, sub versiunea „Daciana, dragostea mea!". La o oră după închiderea urnelor, premierul Victor Ponta a clamat o victorie a PSD cu 42-43 la sută, pentru ca numărătoarea voturilor să arate un procent de 37,6 la sută.O eroare majoră s-a înregistrat şi în cazul candidatului independent Mircea Diaconu: creditat de exit-poll-uri cu 4 procente, el a uimit pe toată lumea şi a luat 7.
  • De ce 40% e puţin şi care va fi cheia alegerilor de la toamnă Rezultatele alegerilor europarlamentare de ieri au prilejuit confirmarea unor aşteptări, câteva surprize şi multe necunoscute în perspectiva alegerilor din noiembrie.
  • Reportaj la sediul PNL: Europarlamentare la caserolă Maşina lui Crin Antonescu intră în curte. Este ora 19 şi 30 de minute. Ziariştii care îl aşteptau ca pe pâinea caldă se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau coate, totul pentru un cadru mai bun. Toţi sunt de la televiziune. Moartea presei scrise, atât de des anunţată, pare o realitate aici şi acum.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite