Băsescu: Guvernul să dea Armatei şi Jandarmeriei banii pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, referitor la operaţiunile de deszăpezire, că ar propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii Armatei şi Jandarmeriei.

Preşedintele Băsescu a declarat, la finalului şedinţei CSAT, că deszăpezirea s-a făcut prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care să acopere faptul că nu existau utilaje.

„Nu au utilaje.Mai mult decât atât, să dai afară prefecţii când contractele le fac preşedinţii de Consilii Judeţene, cărora nu li s-a putut spune o vorbă, CNADNR, căruia nu i s-a putut spune o nicio vorbă, şi el este cel care închiriază utilaje. Toate reproşurile s-au îndreptat către prefecţi şi vreau să ştiţi că mi se pare dezonorant acest mod de a lucra“, a comentat şeful statului.

El a criticat deciziile de demitere a prefecţilor, argumentând că preşedinţii de Consilii Judeţene sunt cei care „fac contractele“ de deszăpezire.

„Mascarada televizată a comandamentelor nu face decât să fie o acoperire pentru banii nemeritaţi şi nemunciţi care vor fi daţi firmelor clientelare, iar în locul lor au fost scoase Armata şi Jandarmeria. Aş propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii de deszăpezire Armatei şi Jandarmeriei“, a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Dragnea a cerut degajarea munţilor de zăpadă din faţa Guvernului. Ce face Oprescu în restul Bucureştiului?

Zăpada lăsată în urmă de cele patru zile de viscol din Capitală continuă să le facă probleme bucureştenilor. În timp ce zeci de persoane au început să dea zăpada singuri, nemulţumiţi de treaba făcută de primării, regimul pare să fie diferit pentru guvernanţi. Surse au declarat pentru adevarul.ro că zona din faţa Guvernului a fost curăţată, duminică, la cererea ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

FOTO Militarii - cu oamenii, firmele de deszăpezire - cu banii

Militarii de la cele două mari brigăzi din Focşani, jandarmi şi angajaţi ai ISU, în total 1231 de cadre militare au ajutat sute de oameni din zece localităţi din Vrancea la deszăpezire pe parcursul a cinci zile.

UPDATE Marea deszăpezire din Capitală: zeci de bucureşteni s-au împărţit pe echipe şi s-au apucat să le facă treaba autorităţilor

Acţiunea de deszăpezire anunţată pe reţelele sociale a debutat sâmbătă dimineaţă în Capitală. Zeci de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii şi s-au împărţit în echipe pentru a „ataca“ cu lopeţi şi sare grunjoasă locurile înzăpezite din oraş, neglijate de autorităţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite