Băsescu, despre reţinerea Prinţului Paul: Nu îmi este fin. I-am botezat copilul. Nu a apelat la mine pentru că eu nu mă implicam în trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen Vali Ivan
Desen Vali Ivan

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus despre Prinţul Paul, plasat în arest la domiciliu după 24 de ore de arest, că nu a apelat la el pentru recuperarea averii pentru că nu se implică în trafic de influenţă.

„Nu îmi este fin. I-am botezat copilul. Oricine răspunde pentru faptele lui. Dar pot să vă întreb ceva? Dacă un frate sau o soră a dvs. ar comite o ilegalitate aţi considera că şi dumneavoastră sunteţi vinovată? Mai am o problemă, oare de ce credeţi că nu a apelat la mine pentru recuperarea averii mai ales că părea dispus să ofere 50-80 la sută din bunurile recuperate? Nu cumva pentru că eu nu mă implicam în trafic de influenţă? O sugestie, nu staţi doar pe A3“, i-a răspuns Băsescu unui internaut care l-a întrebat ce părere are despre reţinerea finului său.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis ca prinţul Paul al României să fie arestat la domiciliu în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. Din probele existente la dosar reiese faptul că Prinţul Paul a cumpărat influenţa pretinsă de Truică şi asociaţii acestuia şi apoi a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului, fiind informat atât cu ocazia întâlnirilor avute la sediul firmei de avocatură Ţuca, Zbârcea şi asociaţii, dar şi telefonic.

Discuţiile dintre Truică şi prinţ

De exemplu o convorbire telefonică între Remus Truică şi Paul Al României:
Paul Al României: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu ştiu ce are de gând. Ştii de ce vrea să vorbească cu noi?
Remus Truică: Cred că, din cauză că am discutat mult cu doamna...
Paul Al României: Da.
Remus Truică: ... şi ea a acceptat tot ce i-am spus ...
Paul Al României: A, bun!
Remus Truică: Deci cred că vrea probabil să te informeze şi să-ţi arate că este foarte flexibil!
Paul Al României: Bine. A zis că, vineri, cazul pe care îl avea, a fost amânat pentru iulie, anul viitor! Este chiar...
Remus Truică: Avem soluţii aproape pentru toate, aşa că...
Paul Al României: Bine, pentru că eu cred că este un pic depăşit, cred că-şi dau seama de situaţia adevărată!
Remus Truică: În mod sigur!
Paul Al României: Aşa că ...

Lia: Paul este un bun coechipier!

La dosar sunt discuţii ale Liei Georgia A României, soţia lui Paul Al României:
Remus Truică: Prinţesă! Bună ziua! Ce faceţi?
Lia A României: Foarte bine, aştept cu nerăbdare să împărtăşim nişte... (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înştiinţeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!
Remus Truică: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite