Băsescu: Am promulgat bugetul. Puteţi să vă faceţi Crăciunul liniştiţi, USL nu se rupe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat astăzi Legea bugetului de stat pe anul 2014 şi a declarat, de al Palatul Cotroceni, că nu crede în ruperea USL.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

Vreau să informez că am promulgat bugetul de stat. Am făcut acest lucru pentru că Guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a aciizei pe carburanti, motorină şi benzină. 600 de milioane de lei mai puţin în bugetul de stat. Este o sumă foarte mică în raport cu excesele din buget. Fie că vorbim de banii de la ministerul domnului Dragnea, de excesul de prevedere bugetară la serviciul de datorie externă, la minimalizarea unor încasări, cum ar fi taxa pe stâlp, de unde se pot încasa 2 miliarde.

Sunt soluţii ca această taxă barbară să nu fie introdusă. Obiectivul meu a fost de a repara o greşeală în negocierile cu FMI. Când va veni misiunea FMI, voi fi cel care îşi asumă explicarea erorii acestei taxe, care avea rolul să frăîneze dezvoltarea economică şi impactul pe cei mai săraci dintre români. 

Sunt convins că taxa poate fi evitată complet, şi acesta va fi obiectivul meu în discuţiile cu FMI şi UE. Eu nu voi valida nicio scrisoare către bordul FMI în care se pune problema creşterii taxelor pe combustibil.Mă bucură faptul că Guvernul a adoptat o decizie înţeleaptă, ce crează premizele unei colaborări între premier şi preşedinte. Nu este vorba numai de interesele la guvernare, ci de toate partidele. 

Nu a făcut-o numai acest guvern, cam toate, însă este clar că bugetul trebuie să reflecte interesul naţional, nu cel de partid. Impunem o taxă nenecesară care generează creşteri de preţuri doar pentru că trebuie să creem resurse baronilor locali. 

Convingerea mea este că cele trei luni vor fi prelungite la pentru totdeauna. Prima zi de introducere a taxei este 1 aprilie, sper că nu este o păcăleală. Premierul mi-a oferit cuvântul de onoare, sunt nevoit să cred. Reluăm discuţiile în ianuarie. Niciodată nu voi aproba un mandat care prevede creşterea taxelor pe combustibil. Văd bugetul, văd resursele şi îmi dau seama că nu este necesară introducerea acestei taxe. 

Băsescu a promulgat bugetul. Intrarea în vigoare a accizei pe motorină şi benzină, amânată cu 3 luni

Despre ruperea USL

Eu nu cred în ruperea USL. Sunt liniştiti din punctul ăsta de vedere. M-am bucurat că am ajuns la o înţelegere în USL.  Nu se rup, dar deocamdată se şicanează. Fiţi liniştitţi, USL nu se rupe. Puteţi să vă faceţi Crăciunul şi sărbătorilor liniştiţi. USL nu se rupe!

Tot astăzi, copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut o întâlnire, la sediul PNL, pentru a discuta în legătură cu situaţia TVR şi a iniţiativei de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. Anteror, Crin Antonescu a avut o întrevedere cu Dan Voiculescu la sediul USL.

Pe aceeaşi temă:

Ponta a plecat de la sediul PNL direct la Cotroceni. Anterior, Antonescu s-a întâlnit cu Dan Voiculescu

Copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut o întâlnire, la sediul PNL, pentru a discuta în legătură cu situaţia TVR şi a iniţiativei de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. Următoarea destinaţie a lui Ponta a fost Palatul Cotroceni. Tot astăzi, Crin Antonescu a avut o întrevedere cu Dan Voiculescu la sediul USL.

Ponta: Băsescu mi-a zis că nu promulgă bugetul şi că îl va trimite la Parlament în ultima zi

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a comunicat, marţi, în contextul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, că nu va promulga Legea bugetului de stat şi că o va trimite Parlamentului spre o nouă dezbatere în ultima zi a termenului legal prevăzut de Constituţie.

Antonescu şi Ponta, în război rece pe terenul lui Băsescu

Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit marţi la Cotroceni, la ceremonia închinată lui Gigel Ştirbu, proaspăt ministru al Culturii, dar Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit ieri la Cotroceni, la ceremonia închinată lui Gigel Ştirbu, proaspăt ministru al Culturii, dar nici măcar nu s-au salutat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite