Băsescu a semnat numirea lui Iulian Buga ca ambasador în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri, decretul privind acreditarea lui Iulian Buga în calitatea de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.


Diplomatul de carieră Iulian Buga, fost ambasador al României în Irlanda, a fost propunerea înaintată de Ministerul Afacerilor Externe preşedintelui Traian Băsescu pentru funcţia de ambasador al României în SUA.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, a confirmat în 17 iunie, într-o conferinţă de presă, că Buga este numele propus şi agreat pentru ocuparea funcţiei de la Washington, adăugând că acesta va fi audiat de comisiile parlamentare în "perioada imediat următoare".

În 18 iunie, preşedintele Traian Băsescu declara, despre ambasadorii propuşi de MAE pentru Washington şi Moscova, Iulian Buga şi, respectiv, Vasile Soare, că Preşedinţia a discutat şi convenit cu ministerul asumarea şi trimiterea acestora la posturi înainte de declanşarea procedurii.

„Ca să ne înţelegem foarte bine. Să nu credeţi că aceste nominalizări se trimit înainte de a fi discutate. Deci le-am discutat înainte şi am stabilit că declanşăm procedura. Deci Ministerul de Externe a transmis nominalizările pe care le-am convenit şi au plecat pe circuit. Ca să nu ne mai imaginăm aşa, ia uite, cum trimite o instituţie, să vezi cum cealaltă îi întoarce şi... Nu. Sunt convenite, ni-i asumăm şi cel care l-a propus, şi cel care îl va semna“, a afirmat Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Iulian Buga, ambasador cu state vechi

Iulian Buga a fost rechemat de Traian Băsescu din funcţia de ambasador al Irlandei, pe care o ocupă din 2009.Iulian Buga este diplomat de carieră. În perioada 2007-2009, a fost secretar de stat în MAE, iar în perioada 2001-2007 a reprezentat România în Olanda, în calitate de Ambasador.

Buga şi-a început activitatea diplomatică în SUA în 1997, în calitate de consul general al României la Los Angeles (1997-1998).În intervalul 1994-1997 Iulian Buga a ocupat un post de consilier la Ambasada de la Washington, iar în intervalul 1999 - 2001, a coordonat Direcţia America de Nord din MAE.

Pe aceeaşi temă:

SURSE: Diplomatul Iulian Buga, propus pentru funcţia de ambasador al României în SUA

Traian Băsescu, despre ambasadorii în Rusia şi SUA: I-am convenit cu MAE

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite