Băsescu a plecat de la o întâlnire cu oamenii de afaceri italieni din cauza scandalului de la summitul balcanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la un eveniment organizat de oamenii de afaceri italieni, imediat după ce şi-a susţinut discursul. El a explicat că nu mai poate sta din cauza „scandalului cu iniţiativa sud-est europeană“.

Preşedintele Traian Băsescu a părăsit, mai devreme, o întâlnire desfăşurată la Bucureşti, organizată de Confindustria România. Şeful statulului a plecat după ce şi-a susţinut discursul, care a durat aproximativ 20 de minute.

„Vă rog să mă scuzaţi, nu mai pot sta, ştiţi scandalul cu iniţiativa sud-est europeană“, i-a spus Băsescu preşedintelui Confindustria România.  Acesta l-a condus spre ieşirea din sala în care a avut loc evenimentul organizat de oamenii de afaceri italieni.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut referire anularea summitul-ului  Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est. Acesta era programat în Macedonia pe 1-2 iunie, şi a fost anulat pe fondul disensiunilor izbucnite după ce reprezentanţii Kosovo nu fuseseră invitaţi la reuniune.

Conform portalului de ştiri Inserbia.info, trei ţări – Serbia, România şi Bosnia-Herţegovina – au formulat obiecţii faţă de invitarea reprezentanţilor Kosovo la reuniunea SEECP, în timp ce preşedinţii din Albania şi Croaţia au anunţat că nu vor veni la summit dacă Priştina nu va fi reprezentată.

În schimb, Ministerul român al Afacerilor Externe susţine, într-un răspuns la o solicitare Mediafax, că informaţiile privind opoziţia României faţă de participarea Priştinei la reuniunea SEECP de la Ohrid „nu sunt corecte“, Bucureştiul neavând obiecţii faţă de invitarea Priştinei de către Preşedinţia SEECP.

„Informaţiile apărute în presă referitoare la opoziţia României faţă de participarea reprezentanţilor Priştinei la reuniunea SEECP de la Ohrid, prevăzută a avea loc în aceste zile, nu sunt corecte şi nu reflectă evoluţia discuţiilor. România nu a avut obiecţii în ceea ce priveşte invitarea de către Preşedinţia-în-exerciţiu macedoneană a SEECP a reprezentanţilor Priştinei în calitate de invitaţi speciali şi a încurajat identificarea unei formule flexibile, în spiritul înţelegerilor dintre Belgrad şi Priştina din 2012 şi din 19 aprilie 2013“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite