Barna: Participarea redusă la vot arată cât e de greu să ieşim din logica de pesedism coclit. Cioloş: Nu se va putea face reformă fără USR-PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna si Dacian Ciolos FOTO Mediafax
Dan Barna si Dacian Ciolos FOTO Mediafax

Liderii USR-PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş au făcut o declaraţie de presă duminică seară, după exit-poll-ul de la ora 21.00 de la alegerile parlamentare 2020. Barna a afirmat că rezultatul USR-PLUS este unul istoric, şi a spus despre participarea redusă la vot că „arată cât e de greu pentru România să iasă din această logică de pesedism coclit”. De cealaltă parte, Cioloş a recomandat Cioloş la numărătoarea voturilor.

„Să fie foarte atenţi la numărătoare voturilor. Cu siguranţă lucrurile vor evolua în orele următoare. Putem totuşi trage câteva concluzii cu rezultatele pe care le avem. USR-PLUS e o forţă politică majoră care poate rezista într-o cometiţie politică cu PNL şi PSD. USR-PLUS va intra în Parlament cu o forţă dublă. Dacă datele de acuma vor confirma rezultatul pe care îl avem acum, vom avea de aface cu un Guvern de coaliţie. Considerăm că am primit un mandat clar din partea celor care ne-au susţinut. România are nevoie în următorii ani de modernizare, de reforme puternice. Obiectivul nostru e clar. Nu vom abdica la cererile noastre de reformă şi modernizare a ţării”, a declarat Dacian Cioloş, duminică seară.

Şi Dan Barna a recomandat delegaţilor USR-PLUS să rămână în secţiile de votare până la final, explicând că scorul alianţei este unul istoric.

„Barna. Colegilor noştri delegaţi le cer să rămână la secţii şi să semneze până la final. Următoarele ore sunt critice. Din punctul de vedere al USR-PLUS este un rezultat istoric. Dacă timp de patru ani cu aproape 9% am reuşit să facem ordine în Parlament, suntem siguri că cu un rezultat dublu vom face agenda Guvernului. Nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS. Acest rezultat aşează USR-PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani. Participarea redusă arată cât de greu e pentru România să iasă din această logică de pesedism coclit”, a conchis Dan Barna.

Sondaj la ieşirea de la urne CURS Avangarde. Ora 19.30:

1. PSD - 30,5%

2. PNL - 29%

3. USR PLUS - 15,9%

4. UDMR - 5,7%

5. PMP - 5%

6. ProRomânia - 5%

7. AUR - 5,2%

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite