Barna: Dacă Guvernul va da OUG pentru amnistie şi graţiere, PSD va arunca România către revoluţie. Nu vom ceda nici frigului, nici gazelor lacrimogene

0
0

Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat duminică seara, după discursul şefului PSD Liviu Dragnea în care a cerut Guvernului o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, spunând că, în cazul în care Executivul va respecta acest ordin, „PSD va arunca ţara spre revoluţie”. Barna a anunţat că atât el, cât şi ceilalţi colegi din partid, vor ieşi în stradă şi nu vor mai pleca până ce „Dragnea şi regimul corupt” nu vor fi înlăturaţi de la putere.

UPDATE: Întrebat luni, la Parlament, despre necesitatea unui referendum pe justiţie, liderul USR a declarat: „Subiectul referendumului, faţă de acum un an avem un milion de români care au zis că nu mai vor penali în funcţii publice. Cine vrea amnistie? Vâlcov, Dragnea, Olguţa Vasilescu, Oprişan, adică toţi oamenii cu probleme penale. Românii vor altceva. Eu cred că un referendum pe justiţie e necesar.”

„Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie. [...]  Atât doamna prim-ministru, cât şi ministrul justiţiei ne-au asigurat că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriasă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR a avertizat că, în cazul în care OUG pentru amnistie şi graţiere va fi adoptată de Executiv, atât el, cât şi colegii săi de partid vor ieşi în stradă şi vor rămâne acolo, rezistând „şi în faţa frigului şi în faţa gazelor lacrimogene”.

„Dacă moţiunea nu va trece, dacă guvernul Dăncilă reuşeşte totuşi să dea ordonanţa de urgenţă, atât eu, cât şi colegii mei din USR vom fi în Bucureşti, în stradă, aşa cum am fost şi la OUG13 şi pe 10 august. Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat”, a completat Barna. 

Totodată, şeful USR a reluat apelul lansat către preşedintele Klaus Iohannis de a participa la toate şedinţele de Guvern pentru a se asigura, astfel, că OUG nu va fi adoptat.

„Reiau apelul pe care l-am făcut preşedintelui Iohannis, de a participa la toate şedinţele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanţă. Dacă e nevoie să participe la toate şedinţele de guvern, atunci îi cer preşedintelui să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituţionale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanţe”, a afirmat acesta.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri