Barna, atac la UDMR: Când o să încetaţi să mai fiţi un PSD bilingv? Toată ţara se întreabă dacă nu cumva asistăm la un nou blat PSD-PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna Inquam Photos / George Calin
Dan Barna Inquam Photos / George Calin

Preşedintele USR, Ban Barna, susţine că parlamentarii PSD şi UDMR sunt „împinşi către o moţiune grotescă şi fără conţinut” de către edili cărora le e frică de alegeri în două tururi şi care vor să-şi conserve unele privilegii. Barna a atacat dur, în Parlament, UDMR, despre care spune că este un „PSD bilingv” care de ani de zile se preocupă de „conservarea unor privilegii pentru o mică minoritate”.

„Dumneavoastră, domnilor din PSD şi UDMR aţi cerut ca astăzi să discutăm despre Evul Mediu şi despre baroni, aţi vrut să discutăm despre o mână de primari fricoşi care vor să-şi păstreze privilegiul pentru că le este frică de votul oamenilor”, le-a spus Barna iniţiatorilor moţiunii de cenzură.
 
Liderul USR a mai spus în plenul Parlamentului care dezbate miercuri moţiunea de cenzură că PSD vorbeşte "la mişto” despre democraţie amintind măsurile luate de fostul partid de guvernământ.
 
„Ne vorbiţi despre Europa şi despre reguli, nu vă înăduşă ironia după ce trei ani şi jumătate aţi spus că aceia care vorbesc cu partenerii noştri internaţionali sunt trădători de ţară? E dreptul oricăruia dintre dvs să se plângă oricui, de la Internaţionala Socialistă la Ion Iliescu, dar nu veniţi în Parlament să ne vorbiţi despre democraţie pentru că v-aţi pierdut moral acest drept", a afirmat Barna.
 
Barna a criticat dur UDMR, pe care l-a descris drept un "PSD bilingv”.
 
„Domnule Kelemen Hunor, cât să o mai jucaţi partida aceasta a virginităţii interesate? Când o să încetaţi să mai fiţi un PSD bilingv şi să începeţi să gândiţi şi pentru oamenii aceia care încă mai au încredere şi vă dau votul?”, a spus Barna.
 
Acesta a arătat că pericolul nu vine de la partidele româneşti, ci de la „obtuzitatea UDMR care de ani de zile e exclusiv preocupat de conservarea unor privilegii pentru o mică minoritate”.
 
„De ce nu puneţi nişte trandafiri pe sigla UMDR? Ar fi mult mai cinstit”, a adăugat liderul USR.
 
Acesta a vorbit şi despre aşteptările sale de la PNL.
 
„Toată România se întreabă astăzi dacă nu cumva asistăm la un nou blat PSD-PNL. Aceasta este o întrebare la care va trebui să răspundem şi votul de astăzi are mare importanţă”, a afirmat Barna.
 
Acesta a vorbit despre acordul încheiat de USR şi PNL, spunând că aşteaptă ca Guvernul să-şi ţină „cuvântul” pe subiectul alegerilor anticipate şi alte subiecte, spunând că USR nu va "tolera înţelegeri pe sub masă”.
 
Barna spune că alegerile într-un singur tur au adus „o Capitală blocată, umilită şi jefuită”.

„Votul de astăzi nu este un vot pentru guvernul minoritar. Astăzi vorbim despre un principiu pe care USR l-a susţinut din primul moment. Vă chem să fiţi înţelepţi măcar acum la finalul legislaturii, să ieşim din acest Ev Mediu şi să construim o Românie din care oamenii nu mai vor să plece”, a spus Barna.

Parlamentul va vota miercuri moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR, după ce Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Dacă moţiunea trece, Guverul cade, la pachet cu legea electorală. Dacă moţiunea nu trece, legea se consideră adoptată, deci primarii vor fi aleşi în două tururi. Liderul PSD Marcel Ciolacu a negociat noaptea trecută cu Victor Ponta susţinerea moţiunii, susţin surse politice

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite