Aurescu, întâlnire cu directorul AIEA. Șeful diplomației române a condamnat atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe a avut o scurtă întrevedere cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Cei doi au discutat despre subiectele de actualitate de pe agenda Agenției.

Aurescu s-a întâlnit cu directorul general al AIEA FOTO: Facebook MAE
Aurescu s-a întâlnit cu directorul general al AIEA FOTO: Facebook MAE

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în marja reuniunii ministeriale NATO pe care ministrul Afacerilor Externe o găzduiește în aceste zile la București, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie, ministrul condamnat atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice civile ucrainene. Acesta și-a exprimat   preocuparea ţării noastre faţă de potenţialele evoluţii de la facilităţile nucleare de pe teritoriul Ucrainei şi a reafirmat sprijinul pentru eforturile directorului general al AIEA în vederea asigurării siguranţei şi securităţii acestora.

De asemenea, Bogdan Aurescu a reiterat invitația de către directorul general al AIEA de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor, ocazie cu care cei doi să abordeze teme de interes comun din domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare. Rafael Mariano Grossi, directorul agenției, a acceptat invitația ministrului.

Rafael Mariano Grossi a salutat implicarea activă şi constantă a României în eforturile care urmăresc să consolideze rolul AIEA în actualul context de securitate şi a exprimat satisfacţia pentru cooperarea bilaterală excelentă, potrivit Agerpres.

De asemenea, cu directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) s-a întâlnit și ministrul ucrainean al Afacerilor Externe. Dmitro Kuleba a avut prima sa întrevedere cu acesta, marți, la București.

"Am discutat situaţia de la Centrala de la Zaporojie, inclusiv siguranţa personalului ucrainean. Am repetat faptul că Rusia trebuie să se retragă din zona Centralei, pentru a restabili siguranţa şi securitatea nucleară", a transmis şeful diplomaţiei de la Kiev pe Twitter, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite