Antonescu: Voi mai participa la câteva mitinguri. Mesajul meu e pentru participare la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, preşedintele interimar al României
Crin Antonescu, preşedintele interimar al României

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la RRA că intenţionează să mai participe la unul sau două mitinguri în campania pentru referendumul din 29 iulie, iar mesajul său rămâne acela ca cetăţenii să participe la vot, indiferent de opţiune.

Antonescu a fost întrebat dacă va mai lua parte la mitinguri organizate în campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

„Cu siguranţă, o dată pentru faptul că dacă domnul Traian Băsescu îşi închipuie că este calificat în a da norme despre cum trebuie să se comporte în materie de implicare în campanie preşedinţii, dacă-şi închipuie asta, se înşeală. Dacă-şi închipuie în al doilea rând că are a-mi spune mie ce să fac, se înşeală şi mai rău. În al treilea rând, pentru că socotesc că nu încalc nu doar vreo lege, dar nici măcar o regulă nescrisă a statutului fie şi a unui preşedinte interimar, atât timp cât mă pronunţ fie şi în cadrul unui miting pentru participarea cetăţenilor la referendum", a explicat Antonescu.

El a mai precizat că va mai lua parte la unul sau două mitinguri, iar mesajul său va rămâne acelaşi, respectiv de a-i îndemna pe cetăţeni să participe la referendum, indiferent de opţiunea lor.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că a participat la mitingul de la Timişoara, organizat de societatea civilă, pentru a-i îndemna pe români să vină la vot indiferent de opţiuni şi pentru a preciza că România nu poate fi scoasă din UE.

Antonescu a ţinut să răspundă acuzaţiilor formulate de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, potrivit cărora ar fi implicat Administraţia Prezidenţială în campania pentru referendum prin participarea sa la mitingul de la Timişoara.

„Las la o parte ironia şi jena că astfel de reproşuri pot veni de la cineva ca Traian Băsescu (...), vreau să vă spun că am participat la un miting organizat de societatea civilă în oraşul Timişoara, că am participat la acest miting pentru a-mi spune foarte limpede părerea despre două teme. Unul, anume că cetăţenii României trebuie să vină indiferent ce opţiune au şi să se exprime la acest referendum dat fiind că mult din destinul politic al acestei ţări depinde de acest moment. În al doilea rând, să vorbesc oamenilor despre drepturile inalienabile ale României, despre faptul că nimeni, nici Traian Băsescu, nici Monica Macovei nu pot scoate România din UE sau din civilizaţia democratic", a susţinut preşedintele interimar.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, l-a acuzat luni pe preşedintele interimar, Crin Antonescu, de folosirea pentru propagandă politică a Administraţiei Prezidenţiale, arătând că acesta că a participat la un miting politic la Timişoara şi a felicitat USL pentru mitingul de la Constanţa.

„Pe data de 13 iulie, de la Palatul Cotroceni, îl felicita pe primarul de Constanţa care îndesa bani în sutienele dansatoarelor pentru organizarea mitingului politic de la Constanţa. Mai mult decât atât, îşi permitea să şi mintă de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, anunţând 30.000 de participanţi la mitingul USL", l-a acuzat Băsescu pe Antonescu, într-o conferinţă de presă de la sediul său de campanie.

De asemenea, Băsescu a arătat că pe 15 iulie preşedintele interimar a participat la Timişoara la un miting politic, care ar fi vizat interesul acestuia de „a-şi păstra scaunul de preşedinte interimar".

Preşedintele interimar Crin Antonescu a participat, duminică seară, la Timişoara, la mitingul anti-Băsescu organizat de USL, unde a susţinut şi un discurs împotriva preşedintelui suspendat.

În documentul USL prin care s-a cerut suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, una dintre cele şapte acuzaţii care îi sunt aduse acestuia se referă la faptul că a încălcat sistematic principiul neapartenenţei politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială şi a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate. În acest sens, USL îl acuză pe Traian Băsescu de partizanat politic prin participarea la reuniuni ale PDL şi PPE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite