Antonescu îi răspunde lui Băsescu: „E ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Reuters
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Reuters

Liderul PNL, Crin Antonescu, a caracterizat drept „ridicolă“ declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia ar fi  nefiresc ca un partid de talia PSD să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2014.

„Este ridicol ca preşedintele unei ţări (...) să ducă grija unui partid – că are sau nu candidat, nemaivorbind de faptul că ştim sentimentele, istoriile, dosarele dintre domnul Băsescu şi PSD“, a declarat Antonescu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul liberal s-a referit şi la declaraţiile făcute de senatorul PSD Mircea Geoană.

„Cum se poate ca un partid atât de mare şi frumos să nu aibă el candidat la Preşedinţie? Ridicol, declaraţiile de genul acesta sunt ridicole. Că vin de la Băsescu sau de la Geoană, cam acelaşi lucru“, a afirmat preşedintele PNL.

Totodată, Antonescu a declarat că nu se pune problema ca PNL „să fie dat afară de la guvernare“.

„Nu se pune problema ca liberalii să fie daţi afară de la guvernare. PNL, pe de altă parte, nu se gândeşte să iasă de la guvernare, pentru că PNL nu a dezertat niciodată dintr-un contract pe care l-a încheiat cu cetăţenii României“, a mai spus liderul PNL.

„Noi, împreună cu PSD, am câştigat dreptul de a guverna această ţară. Iar dacă, din nenorocire, această înţelegere nu ar putea fi respectată, asta înseamnă că nu ar mai exista acest Guvern“, a conchis Crin Antonescu.

Declaraţiile lui Crin Antonescu intervin în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a afirmat, într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV, că ar fi „anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid să nu aibă candidat“ la alegerile prezidenţiale din 2014.

„Cum Dumnezeu să fii cel mai mare partid şi să nu ai candidat la prezidenţiale?“, a mai spus Băsescu, adăugând că admiră PSD ca partid, dar le „dezaprobă“ modul de a face politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite