Antonescu, despre afirmaţiile lui Băsescu pe tema măsurilor economice: Este poziţia unui animator de mici grupuri politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, alături de şeful statului Traian
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, alături de şeful statului Traian

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat, joi, că poziţia exprimată de şeful statului faţă de măsurile economice pentru 2014 reprezintă încercarea unui „animator de mici grupuri politice“ de a mai obţine câteva puncte politice.

„Ăsta este aproape un proverb: nimeni nu introduce taxe şi impozite cu plăcere... Poziţia preşedintelui pentru mine nu e de luat în considerare, pentru că nu e poziţia unui preşedinte, este poziţia unui animator de mici grupuri politice. Este discursul unui lider politic al unei grupări de nişă, care încearcă să ciupească ceva puncte după ce un buget s-a făcut“, a replicat Antonescu.

Liderul liberal spune că Traian Băsescu ar trebui să ofere explicaţii referitoare la situaţia economică din prezent a României.

„Poate că ar fi fost important ca preşedintele să ne spună cum de a ajuns România în situaţia de a fi sub constrângerile FMI. Poate era important să ne spună ce mari măsuri liberale a luat domnia sa când avea guvernele la dispoziţie şi negocia cu FMI. Poate că era interesant să ne spună acum ce putea face acest guvern în condiţiile date. Aşa, să spui în general că bine ar fi să fie bine şi să nu fie rău, bine ar fi să fie taxe mici, toată lumea să fie mulţumită, e uşor. Nu trebuie să fii preşedinte pentru asta“, a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în prezent constată că se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, el precizând că astfel se ajunge iar la situaţia în care "omul gras - statul, se urcă în spatele omului slab - economia", ceea ce este greşit.

„Nu putem concepe o Românie care se relanseaza economic fără IMM-uri. Îmi aduc aminte anul de criză profundă 2010 când au fost luate nişte măsuri extrem de dure. Ele au fost luate în aşa fel încât să nu se pună nimic suplimentar în spatele IMM-urilor. Acum se trece din nou la inventarea de taxe pentru a hrăni aparatul bugetar“, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Ateneul Român, unde se lansează astăzi un top naţional al firmelor private din România.

Şeful statului a mai spus că „nu mărirea taxelor şi impozitelor este situaţia pentru acum“. „Sigur, are nevoie de bani statul, dar dacă i-ar îndrepta spre investiţii, ar fi bine, dar dacă îi îndreaptă spre a alimenta cu bani aparatul de stat nu e în regulă. Se produce o schimbare de filozofie în defavoarea mediului de afaceri, iar acest lucru trebuie bine analizat. Nu voi fi printre cei care or să tacă faţă de această abordare“, a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite