FOTO VIDEO Poeta Ana Blandiana şi academicianul Valeriu D. Cotea, oaspeţi de seamă la sărbătoarea colegiului care poartă numele academicianului vrâncean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşaniul a avut astăzi oaspeţi de seamă
Focşaniul a avut astăzi oaspeţi de seamă

Zilele acestea se împlinesc 90 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ liceal „Valeriu D. Cotea”, unitate care a suferit transformări importante de-a lungul vremii.

Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focşani a sărbătorit astăzi ziua liceului, aniversare care a coincis cu împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea unităţii.

Pentru această aniversare frumoasă, colectivul şcolii, profesori şi elevi, şi-au mobilizat forţele pentru a organiza o sărbătoare care să dăinuie peste timp, cu invitaţi de anvergură naţională, fiind pregătit în acest sens un bogat program de manifestări. Oaspeţi de seamă ai colegiului au fost poeta Ana Blandiana şi, bineînţeles, academicianul Valeriu D. Cotea, care la cei 87 de ani ai săi rămâne acelaşi spirit tânăr, care emană înţelepciune.

Ana Blandiana, care a sosit la Focşani împreună cu soţul său, scriitorul Romulus Rusan, a mărturisit cu această ocazie că o leagă o lungă prietenie cu academicianul vrâncean.

„Ne face o deosebită plăcere nu numai pentru că am venit la sărbătoarea şcolii , dar şi pentru că suntem prieteni cu domnul academician Valeriu Cotea cam de jumătatea de secol. Ne leagă o prietenie care chiar a fost frumoasă de-a lungul anilor şi venind la colegiul dumneavoastră şi ştiind că este vorba de o aniversare mare,de 90 de ani, mi se pare impresionant că aţi pus cap la cap bucăţile în care şcoala s-a transformat din ceva în altceva pentru a realiza această aniversare pe care sunt convinsă o să o duceţi mai departe”, a spus autoarea Motanului Arpagic.

 Cu această ocazie, Ana Blandiana i-a înmânat lui Valeriu Cotea o plachetă omagială din partea Academiei Civice „Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei”, în aplauzele numerosului public.

„Rostesc un cuvânt de admiraţie şi de gratitudine pentru cei care au iniţiat şi organizat această manifestare cu caracter de sărbătoare pentru colegiu, o mare festivitate pentru învăţământul preuniversitar din Vrancea şi ţara noastră”, a spus academicianul Valeriu D. Cotea, care ulterior, timp de mai bine de o oră, a ţinut audienţa cu „gura căscată”, vorbind despre viaţă, şcoală, iubire.

6

Tot astăzi, la Colegiul „Valeriu D. Cotea” s-au desfăşurat mai multe manifestări dedicate zilei liceului, printre care amintim „Drumul viilor în podgoriile vrâncene-istorie şi prezent”, expuneri în cadrul proiectului „Călătorie prin tradiţii”, expoziţie foto documentară, teatru de marionete, expoziţia de produse alimentare „Măiestria în cuptorul bunicii” şi „În lumea conservelor de casă”, workshop-uri, jocuri şi competiţii sportive, dar şi tradiţionalul Bal al Bobocilor. 

Mai puteţi citi:

Valeriu D. Cotea, Patriarhul vinului românesc

La Colegiul Valeriu D. Cotea din Focşani agricultura se face doar la tablă

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite