Antonescu: „Congresul PNL va fi pe 22 şi 23 februarie. Alegem noua conducere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Congresul din februarie se va tranşa conflictul dintre Crin Antonescu şi Ludovic Orban
La Congresul din februarie se va tranşa conflictul dintre Crin Antonescu şi Ludovic Orban

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat astăzi, că Delegaţia Permanentă a convocat congresul partidului pe 22 şi 23 februarie, în Bucureşti, pentru modificarea Statutului, adoptarea noului program politic şi alegerea noii conduceri a partidului.

Crin Antonescu a menţionat că prima zi a congresului va avea loc pe 22 februarie, în Bucureşti, de la ora 10.00, în care se va prezenta raportul de activitate a structurilor de conducere ale partidului, precum şi dezbaterea asupra unui noi proiect de statut.

De asemenea, pe 23 februarie în congresul PNL se vor adopta un nou program politic, declaraţii politice şi va fi aleasă noua conducere a partidului.

Preşedintele PNL a afirmat că decizia de convocare a unui congres extraordinar al PNL a fost adoptată în unanimitate în Delegaţia Permanentă a PNL.

În cadrul Congresului din februarie se vor regla conturile  între Crin Antonescu şi latura ostilă lui, formată din tridentul Chiliman-Orban-Tăriceanu. Preşedintele PNL a evitat să-i excludă din partid pe Andrei Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban şi i-a provocat pe aceştia să-şi demonstreze forţa la Congresul partidului.

 „S-a născut în aceste zile o discuţie despre faptul că au auzit unii că am dorit să-i excludpe Chiliman, Tăriceanu, Orban, Brătianu. Nu doresc să exclud pe nimeni, sunt de acord doar cu propunerea de excludere a primarului din Baia Mare. În ceea ce-l priveşte pe domnul Chiliman dacă i se va cere excluderea, eu voi cere să nu se discute treaba aceasta pentru că doresc să fac un Congres. Domnul Chiliman, Orban au posibilitatea să concureze. Îl vreau pe domnul Chiliman la Congres pentru a discuta despre Occident, despre identitate, despre trădare”, spunea liderul PNL.

Totodată, liderul PNL a lansat un avertisment clar către contestatarii săi:  „Oameni care să vorbească aceleaşi texte ca Elena Udrea, Traian Băsescu nu veţi mai vedea în PNL după Congres”, a fost mesajul lui Crin Antonescu.

Chiliman a fost întrebat cum vede perspectiva congresului PNL de la finalul lunii februarie, unde preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că va trebui să se clarifice conflictul dintre cei doi.

"Nu eu am fost cel care am spus că nu este loc şi de Chiliman şi de mine în partid, ci a spus-o domnul Antonescu. Eu cred că într-un partid ca PNL e loc pentru toată lumea. Nu numai pentru dânsul şi pentru mine, dar şi pentru prietenii mai noi pe care i-a adus în partid şi i-a pus pe liste. Eu vă spun sincer că nu i-aş fi adus să îi pun pe liste, aşa că eu nu cred că voi fi dat afară din partid şi că îmi voi continua activitatea în PNL", a mai susţinut primarul PNL.

Replica lui Crin Antonescu nu s-a lăsat aşteptată. Liderul liberal a spus că dacă el va fi reales la şefia partidului, pentru Andrei Chiliman ar trebui să fie o chestiune de demnitate dacă mai rămâne în partid după congres.

"Nu e loc de împăcare, pentru că aici nu e vorba de doi oameni care s-au certat, s-au uitat urât unul la altul într-o dimineaţă, sau în fine, erau prost dispuşi. Aici este vorba despre următorul lucru: dacă eu, aşa cum domnul Chiliman m-a descris din punct de vedere politic, cu toate acuzaţiile pe care domnia sa le-a formulat, mai candidez la conducerea partidului şi mai sunt ales, e o problemă de demnitate pentru domnul Chiliman dacă doreşte să mai stea într-un partid condus de un om aşa cum l-a descris domnia sa", a susţinut Antonescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite