Antonescu acuză PSD şi pe Zgonea de „provincialism“: Eu mi-am dat demisia de la Senat pentru că dispăruse majoritatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Răzvan Chiriţă
Foto: Răzvan Chiriţă

Fostul lider PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că atitudinea PSD şi a lui Valeriu Zgonea în privinţa şefiei Camerei Deputaţilor denotă „provincialism“ în politica românească, dând ca exemplu demisia sa de la şefia Senatului, în momentul în care majoritatea USL care îl susţinuse a dispărut.

"Dacă vorbim despre PSD, grozvăia de azi poate fi trecătoare, dar cred că un partid care vrea să fie mare trebuie să iasă din provincialismul cumplit în care se zbate politica românească", a spus Crin Antonescu.

Criticile fostului preşedinte al Senatului au mers şi către şeful Camerei Deputaţilor, explicând că el a plecat din funcţie în momentul în care majoritatea care l-a susţinut, formată din alianţa PSD-PNL, a dispărut.

"Se discută dacă Ponta este sau nu e pus la Camera Deputaţilor, dacă Zgonea pleacă de acolo sau nu. (...) Eu mi-am dat demisia, că nu sunt Zgonea, pentru că venisem pe o majoritate care existase şi care nu mai era acolo", a spus Antonescu.

Proiectul de hotărâre de modificare şi completare a Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost adoptat de plen pe articole, şedinţa fiind condusă de vicepreşedintele social-democrat Florin Iordache, după ce preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea s-a restras, precizând că nu poate conduce o şedinţă prin care se încalcă grav Regulamentul.

”Domnul Iordache, cu tot respectul pe care îl am faţă de colegi, eu nu pot să conduc o şedinţă care are pe ordinea de zi un punct care încalcă Regulamentul Camerei Deputaţile pentru că, în conformitate cu prevederile Regulamentului, gardianul respectării regulamentului şi al Constituţiei este preşedintele Camerei. De aceea, vă rog pe dumneavoastră, pentru că am văzut că sunteţi atât de vehement şi apărător al Regulamentului, să conduceţi dumneavoastră şedinţa în care propuneţi plenului să încalce atât de grav Regulamentul Camerei”, a spus Zgonea.

Imediat după ce Zgonea a plecat de la prezidiu, Florin Iordache a început să conducă şedinţa şi a propus să se supună la vot pe articole proiectul de hotărâre privind modificările Regulamentului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite