Antonel Tănase, laude la adresa şefului politic: Există tot felul de şefi, baroni, boşi, însă foarte puţini lideri autentici. Orban rămâne definiţia unui lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonel Tănase, preşedinte al PNL Sector 3 şi fost secretar general al Guvernului, subliniază că Ludovic Orban, un „lider care a oferit viziune”, trebuie să continue la şefia partidului. Tănase îi face un portret plin de elogii şefului său politic, vorbind de momentele în care Orban a ridicat PNL.

„În plan politic, în România, există tot felul de şefi, şefuţi, baroni, boşi, însă foarte puţini lideri autentici. Diferenţa dintre primele categorii şi cea din urmă o reprezintă viziunea, corectitudinea şi profunzimea înţelegerii despre ce înseamnă de fapt a face politică. Concepţia şi opinia despre modurile de funcţionare ale unui partid, imaginea clară asupra viitorului României şi forţa de a inspira, acestea sunt calităţile care îl diferenţiază pe Ludovic Orban de alte personaje din politica noastră. Unul dintre multele lucruri prin care Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a câştigat locul printre personalităţile care inspiră este faptul că ştie să fie alături de oameni, fie electorat, fie membri de partid, să îi anime prin viziune, atitudine şi aptitudini”, a scris pe pagina sa de Facebook Antonel Tănase. 

Fostul SGG a amintit faptul că Orban a preluat PNL-ul când era într-o situaţie proastă, în vara lui 2017. „Să ţinem minte faptul că Ludovic Orban a preluat şefia partidului atunci când PNL devenise o umbră a unui partid, o entitate aproape inexistentă. Apoi a câştigat alegerile europarlamentare, a trecut o moţiune de cenzură şi a dat jos Guvernul Dăncilă, care se bucura de o susţinere de peste 40% în Parlament. A guvernat o ţară aflată într-o criză economică şi sanitară fără precedent, criză al cărei început a împiedicat planul lui Ludovic Orban de a duce PSD în Opoziţie prin alegeri anticipate. A trimis-o acasă pe “patroana” Bucureştiului, Gabriela Firea, prin susţinerea lui Nicuşor Dan şi a câştigat alegerile locale cu un rezultat zdrobitor”, a completat Tănase. 

„Din păcate, la alegerile parlamentare, uzura Guvernului pe timpul pandemiei şi-a spus cuvântul şi PNL a decontat ravagiile făcute de virus. Însă Ludovic Orban şi-a prezentat onorabil demisia, lucru fără precedent în politica românească. A condus cu ambiţie negocierile pentru formarea unui nou Guvern înainte de Crăciun şi a livrat la timp ce a promis: o coaliţie guvernamentală policoloră, conform dorinţelor românilor.

Ludovic Orban nu este un şef. Ludovic Orban este un lider care are de oferit strategie, viziune, atitudine şi acţiune.  Şi, ori de câte ori e nevoie, onoare. Este nevoie în continuare de domnul Orban la şefia PNL căci, dacă ne uităm în urmă, de unde am pornit alături de el în a dezvolta România, performanţa este incredibilă.

Şi, dacă e să fim realişti, secretul rămâne viziunea, nu impunerea. Ludovic Orban rămâne definiţia unui lider, cu multe clase peste şefuleţii care se visează conducători”, a conchis Antonel Tănase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite