Alina Gorghiu şi Marcel Ciolacu, discuţii cu Igor Grosu despre sprijinirea Rep. Moldova în procesul de aderare la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Twitter/ Marcel Ciolacu
FOTO: Twitter/ Marcel Ciolacu

Preşedinţii celor două Camere, Alina Gorghiu şi Marcel Ciolacu, s-au întâlnit, vineri, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Discuţiile au vizat sprijinul pe care România este pregătită să-l ofere ţării vecine pentru aderarea la Uniunea Europeană.

UPDATE - Şi Alina Gorghiu, preşedinta interimară a Senatului, s-a întâlnit cu Igor Grosu. Cei doi au discutat despre consolidarea cooperării parlamentare în vederea combaterii dezinformării şi a propagandei ruseşti, dar şi despre sprijinirea Republicii Moldova în parcursul său european.

„O bucurie să îl revăd pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu! Mesajul meu în calitate de preşedinte interimar al Senatului României a fost că vom continua să susţinem Republica Moldova pe calea sa spre integrare europeană . Ţările noastre trebuie să fie unite în Uniunea Europeană!

Vom consolida cooperarea noastră parlamentară în vederea combaterii dezinformării şi a propagandei ruseşti, în vederea ajutării refugiaţilor ucraineni şi a condamnării ferme a atrocităţilor comise de Federaţia Rusă în Ucraina, precum şi în vederea promovării valorilor europene comune! România va fi mereu alături de Republica Moldova!”, a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

Alina Gorghiu si Igor Grosu FOTO FAcebook/ Gorghiu

***

„Am discutat cu omologul meu Igor Grosu despre sprijinul pe care România este pregătită să-l ofere în realizarea reformelor necesare procesului de aderare la familia europeană şi despre rezilienţa Republicii Moldova în faţa crizelor multiple cu care aceasta se confruntă”, a scris Ciolacu, vineri, pe Twitter. 

Marcel Ciolacu si Igor Grosu FOTO Twitter/ Ciolacu

Republica Moldova a primit statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană la finalul lunii iunie. După decizia oficialilor europeni, preşedinta Maia Sandu a declarat că Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia Republicii Moldova vor continua să muncească zi de zi, alături de administraţia publică locală, pentru ca dezvoltarea ţării în ansamblu să continue. 

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că România este pregătită să ofere în continuare ajutorul său pentru Ucraina, Moldova şi Georgia pe calea lor europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite