Alina Gorghiu le răspunde celor care o contestă pe Denise Rifai: „Dacă preferaţi condamnaţi penali, PNL nu are cum să vă convingă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a postat pe Facebook o fotografie cu Denise Rifai, după o întâlnire „la cafea“, precizând că nu a fost stabilită o candidatură a jurnalistei pe listele liberalilor, şi le-a răspuns în comentarii contestatarilor lui Rifai spunându-le că, „dacă preferă“ candidaţi penali, atunci PNL nu are cum să-i convingă.

 Alina Gorghiu a postat pe Facebook două poze alături de jurnalistul Denise Rifai, după ce a fost invitată "la o cafea" de realizatorul TV.

"Şi a fost şi cafeaua cu Denise... Ştiu selfie-urile nu sunt punctul meu forte, dar am fler la oameni puternici şi bătăioşi!", a comentat Gorghiu.

Postarea liderului PNL a strâns şi unele critici din partea utilizatorilor, care au contestat-o pe jurnalistul Realitatea TV, spunând că liberalii nu ar trebui să se orienteze către jurnalişti pe liste sau criticând-o direct pe Rifai.

Alina Gorghiu a răspuns mai multor astfel de comentarii.

"Începeti să vă bateţi joc de PNL la modul cel mai crunt cu putinţă. Poza asta îmi aduce aminte de asaltul vedetelor asupra UNPR", a scris un utilizator, Alina Gorghiu răspunzându-i că placea "să vorbească/scrie la fel şi la postările dlui Dragnea".

Un alt utilizator a cerut ca PNL să vină cu profesionişti dacă doresc să câştige alegerile. "Cu academicieni, cu oameni avizaţi, cu profesionişti! Dacă v-ar vedea Brătianu s-ar răsuci în mormânt!", a scrie el.

"De acord cu dvs! Aveţi puţină răbdare. Sigur veţi regăsi pe liste oamenii pe care îi gândiţi dvs. ca fiind reprezentativi pentru PNL", a răspuns Gorghiu.

Un alt utilizator a spus că există şi alţi oameni pregătiţi în România în domeniul economic şi fiscal, Gorghiu răspunzând tranşant:  "Să ştiţi că decizia votului vă aparţine. Dacă preferaţi să votaţi condamnaţi penali vs oameni care au demonstrat că pot lupta pentru idei şi proiecte, atunci #PNL nu are cum să vă convingă".

Într-un alt comentariu, întrebată dacă întâlnirea cu Rifai înseamnă că jurnalistul a acceptat să intre pe lista PNL, Alina Gorghiu a precizat nu a spus asta, ci "doar au băut o cafea".

Jurnalistul Denise Rifai a scris duminică pe Facebook că a stabilit cu liderul PNL Alina Gorghiu să se întâlnească şi "să se cunoască", după ce şefa liberalilor a spus că şi-ar dori ca Rifai să candideze pe listele PNL, şi a afirmat că gafele invocate cu privire la emisiunile ei electorale din primăvară nu i-au aparţinut ei, ci invitaţilor săi.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că şi-ar dori ca pe lista partidului la alegerile parlamentare să se regăsească şi jurnalişti, precum realizatorul Denise Rifai, despre care susţine că are cunoştinţe economice şi poate purta un dialog, sau Simona Gherghe, care ar fi foarte bună "pe partea socială".

"Aş vrea de exemplu să lansez chiar provocări, pentru că poate şi presa ar privi altfel şi nu ar mai încuraja lupta asta antisistem dacă ar fi în interior, de exemplu dacă nişte oameni din media românească ar vrea. Şi mie îmi plac, sunt jurnaliste care îmi plac din media românească, care cred că ar face o figură frumoasă în politică. (...) Vă spun că un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL şi ar face o figură foarte frumoasă dacă şi-ar dori să vină alături de noi", a afirmat Gorghiu, cu privire la jurnalistul Realitatea TV.

Atenţionată cu privire la gafele lui Denise Rifai din cadrul emisiunilor electorale de la alegerile locale, liderul PNL a spus că a încercat să se uite "mai departe de imaginea vedetei de TV" şi a găsit calităţile ei.

"M-am uitat la omul are cunoştinţe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut orice temă fără să se blocheze", a spus liderul PNL, care a precizat însă că nu i-a făcut jurnalistului o ofertă.

Gorghiu a dat şi un exemplu de jurnalist al postului Antena 3, Simona Gherghe. "Mi-ar plăcea de exemplu să o văd pe Simona Gherghe făcând politică, pe parte socială sunt convinsă că ar fi unul dintre cei mai buni oameni", a spus ea, deşi a precizat că este de părere că opinia Simonei Gherghe ar fi să rămână în presă.

Alina Gorghiu a subliniat că este interesată ca femeile să facă politică şi ar dori să vadă mai multe făcând acest pas, afirmând ironic că practica a arătat că "femeile sunt bune la munca, dar bărbaţii sunt puşi pe listă".

Jurnalistul Realitatea TV Denise Rifai a fost ţinta multor critici după seria de interviuri realizate în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, când şi-a întrebat interlocutorii ce planuri au pentru "şinele de tramvai murdare" sau cum rezolvă problema microbuzelor mai late decât aleile dintre blocuri. Un alt episod l-a avut în centru pe liberalul Alexandru Nazare, al cărui slogan de campanie pentru Primăria Sectorului 1 a fost "Tu cu mine suntem unu". "Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înţeleg că sunteţi necăsătorit, dar chiar aşa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?", l-a întrebat Rifai.

Interviurile sale au ajuns şi în atenţia CNA, care a transmis Realitatea TV o somaţie în urma sesizărilor primite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite