Alina Gorghiu: În 2016, diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot la alegerile de anul viitor, după ce Curttea Constituţională a României a stabilit că legea votului prin corespondenţă nu are probleme privind neconstituţionalitatea unor articole.

Coprşedintele liberal a reacţionat la scurt timp după ce judecătorii Curţii Constituţionale s-au pronunţat asupra constituţionalităţii legii votului prin corespondenţă. 

„Undă verde pentru legea votului prin corespondenţă! Decizia CCR este clară, legea adoptată de Parlament este constituţională şi poate merge la promulgare. La alegerile parlamentare de anul viitor, diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot. A fost un proiect foarte important pentru PNL, care a trecut după multe tensiuni şi presiuni. E o veste excelentă că ultimul obstacol a fost îndepărtat“, a scris Gorghiu miercuri pe Facebook. 

CCR a decis, în unanimitate, că este constituţională legea privind votul prin corespondenţă. CCR a respins obiecţiile de neconstituţionalitate formulate faţă de Legea privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, dar şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite