Alina Gorghiu îl atacă pe ministrul Justiţiei pe tema desfiinţării SIIJ: Nu putem ascunde sub preş incapacitatea de negociere a unui ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Facebook
Alina Gorghiu FOTO Facebook

Senatoarea PNL Alina Gorghiu spune că trebuie deblocat proiectul desfiinţării SIIJ şi că „strategia permanentă de victimizare nu ţine loc de soluţii”. Afirmaţiile senatoarei vin în contextul în care Coaliţia de guvernare s-a blocat din nou în privinţa desfiinţării SIIJ, după ce iniţial reprezentanţii PNL afirmaseră că vin cu o soluţie.

„O ţară întreagă aşteaptă de opt luni o soluţie pentru desfiinţarea SIIJ. Trebuie deblocat acest proiect şi să identificăm o soluţie! Trebuie să respectăm observaţiile Comisiei de la Veneţia. Să putem garanta prin acest proiect independenţa magistraţilor”, a transmis Alina Gorghiu pe Facebook. 

Alina Gorghiu explică faptul că trebuie eliminate şi cauzele care au permis PSD înfiinţarea SIIJ şi că trebuie respecatat principiul competenţei specializate. 

„Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ trebuie să elimine nu doar efectele nefaste ale înfiinţării acestei instituţii, ci şi cauzele care au permis PSD să o înfiinţeze de la bun început. Principiul competenţei specializate după materie trebuie respectat! Dacă un magistrat face acte de corupţie, competentă să facă urmărirea penală este DNA. Dacă un magistrat face acte de crimă organizată, competentă este DIICOT. Şi magistraţii trebuie să răspundă pentru încălcarea legii. În plus, nu putem ascunde sub preş incapacitatea de negociere a unui ministru. Şi strategia permanentă de victimizare nu ţine loc de soluţii”, a mai transmis senatoarea. 

Senatorul PNL Iuliana Scântei susţine că o variantă pentru desfiinţarea SIIJ ar fi ca plângerile penale “şicanatorii” împotriva magistraţilor să fie soluţionate pe cale administrativă.

Afirmaţiile senatorului au fost făcute după ce, la finalul întâlnirii liderilor coaliţiei, Stelian Ion susţinea că PNL „nu a venit cu o soluţie”, privind desfiinţarea SIIJ şi că după doi ani de zile „juriştii au tras concluzia că proiectul Guvernului nu respectă în tocmai avizul Comisiei de la Veneţia”. Vicepremierul Dan Barna a precizat că subiectul a adus un moment hazliu, pentru că reprezentanţii PNL au spus că au o soluţie, însă au omis să spună care este aceasta.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în şedinţa de luni a Coaliţiei va fi discutată desfiinţarea Secţiei Speciale, fiind avansate noi amendamente astfel încât să aibă loc deblocarea subiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite