Desfiinţarea SIIJ, pe masa Coaliţiei. PNL vine cu o nouă soluţie pentru a debloca negocierile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în şedinţa de luni a Coaliţiei va fi discutată desfiinţarea Secţiei Speciale, fiind avansate noi amendamente astfel încât să aibă loc deblocarea subiectului.

Premierul Florin Cîţu a mers la şedinţa Coaliţiei alături de Iulia Scântei, preşedintă a Comisiei juridice din Senat, astfel încât să poate fi purtată discuţii tehnice pe tema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie. 

„Ministerul Justiţiei a cerut opinia Comisiei de la Veneţia. O opinie foarte bună, dar unele aspecte nu au fost discutate în spaţiul public, Avem azi o soluţia (n.r. - pentru deblocarea discuţiilor) şi azi o să o punem pe masa Coaliţiei”, a declarat Florin Cîţu.

La rândul său, Scântei a precizat: „SIIJ nu e doar un instrument creat de PSD. pentru a extrage anumite dosare din competenţa DNA, dosare de corupţie. Rămânem consecvenţi privind desfiinţarea SIIJ şi respectarea competenţei materiale a Parchetelor din România”, a completat Scântei. De asemenea, preşedinta Comisiei juridice a punctat faptul că SIIJ va fi desfiinţată în sesiunea parlamentară din toamnă.

Referitor la PNDL 3, pe care USR-PLUS îl condiţionează de desfiinţarea SIIIJ, premierul a precizat: „Sunt de acord cu toate recomandarile USR, de a verifica acele lucrări, de a asigura transparenţa, prioritizare. Nu există niciun fel de alte dezbateri, în afara celor politice Din punctul meu de vedere PNDL 3 e în circuitul de avizare, asteptăm avizele”, a mai afirmat şeful Guvenrului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite