Alexandru Rafila, despre intrarea PSD la guvernare: O variantă absolut rezonabilă, în care ai un guvern tehnic. E nevoie de o lună de solidaritate naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat, luni seară, la Antena 3, că în opinia sa intrarea Partidului Social Democrat la guvernare, într-o formulă de guvern tehnic, ar duce la rezolvarea actualei crize politice şi sanitare. El a cerut o lună de solidaritate naţională, pentru a se trece de această perioadă grea şi a menţionat că PSD nu poate prelua doar MInisterul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă un Guvern PNL-PSD-UDMR este o soluţie pentru România, cu intrarea efectivă la guvernare a social-democraţilor. „Ar trebui să fie. Această variantă absolut rezonabilă, în care ai un guvern tehnic”, a spus el. 

Rafila a fost întrebat când am putea ieşi la lumină, în această criză sanitară. 

„Cred că de sărbători am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină. Lucrul care este cel mai important, de departe, este că situaţia de acum nu se va mai repeta”, a mai spus deputatul PSD. 

Deputatul PSD a arătat că restricţiile actuale sunt „un soi de mermeleală naţională”. 

„În fiecare zi se schimbă ceva în nişte decizii, la CNSU este preşedinte domnul Cîţu, la Guvern este şef tot domnul Cîţu, iar cele două hotărâri ale CNSU şi hotărârea de Guvern care aprobă hotărârea CNSU sunt diferite. Este clar că discutăm despre nişte oameni care lucrează din birou”, a spus el.

Alexandru Rafila a pledat pentru ”o lună de solidaritate naţională pentru a controla această pandemie”. 

”Este posibilă, dar nu înseamnă numai măsurile de restricţie”, a precizat el. 

Parlamentarul PSD a afirmat că ”rămâne de văzut dacă va exista o formulă care să ducă PSD la guvernare, iar dacă acest lucru se va întâmpla, în mod evident, PSD îşi va nominaliza reprezentanţii la ministere”.

Rafila a menţionat că PSD nu poate prelua doar Ministerul Sănătăţii, în condiţiile actualei crize.

”PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătăţii într-un moment atât de greu pentru că un Minister al Sănătăţii izolat al PSD este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile. Gândiţi-vă că domnul Vîlceanu e la Ministerul de Finanţe şi asta spune tot. Spune clar că Ministerul Sănătăţii ar fi boicotat în activitate prin acţiunea domnului Vîlceanu, pentru că dânsul face parte din echipa câştigătoare”, a arătat Rafila. 

Potrivit senatorului, sunt ”câteva obiective extrem de clare pentru toată lumea în momentul de faţă care ţin mai mult de controlul finanţelor ţării”.

”Nu cred că este cineva care să îşi dorească să gestioneze un domeniu în care nu are pârghiile necesare pentru controlul pandemiei”, a mai spus el. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite