Alegeri prezidenţiale 2014: Tăriceanu refuză confruntarea cu Macovei de la TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei trageri la sorţi, la TVR 1, trebuia să aibă loc în această seară o dezbatere electorală între candidaţii la alegerile prezidenţiale, Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu. Monica Macovei, candidat independent, spune că TVR a anunţat-o că Tăriceanu a refuzat să participe la emisiunea programată pentru ora 21.00.

„Tăriceanu fuge de o confruntare directă cu mine. TVR m-a anunţat că domnul Tăriceanu refuză să participe la dezbatere şi îşi va trimite purtătorul de cuvânt. Am solicitat postului public de televiziune să fie lăsat scaunul liber dacă nu vine domnul Tăriceanu, pentru că oamenii vor vota candidaţii, şi nu purtătorii noştri de cuvânt. Refuzul domnului Tăriceanu de a participa la dezbaterea cu mine de la TVR este un afront la adresa românilor şi o dovadă în plus că acesta nu face decât jocul PSD. Nici Victor Ponta nu a avut curaj să participe la o dezbatere şi şi-a trimis un reprezentant“, scrie Macovei, pe pagina sa de Facebook.

Macovei spune că în dezbaterea cu Tăriceanu, fostul său coleg de Guvern, ar fi vrut să abordeze teme care intră în atribuţiile preşedintelui. „În plus, temele majore despre care doresc să vorbesc cu domnul Tăriceanu, sau cu moderatorul TVR dacă dânsul nu participă, sunt: independenţa justiţiei, lupta anticorupţie, politica externă şi siguranţa naţională. Aceste teme se regăsesc între prerogativele Preşedintelui României, şi nu putem accepta ca dezbaterea publică să fie parazitată de teme care nu ţin de profilul unui candidat la Preşedinţie. Îi solicit pe această cale domnului Tariceanu să aibă curaj şi să vină la o dezbatere deschisă cu mine, la TVR, pe teme de interes pentru români şi care intră în prerogativele Preşedintelui României“, mai precizează fostul ministru al Justiţiei.

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tariceanu, spune că nu va putea participa la emisiunea de la TVR pentru că are în program mai multe activităţi electorale. „Călin Popescu Tariceanu are în această seară o serie de activităţi electorale stabilite în calendarul de campanie cu mai mult timp în urmă. Astfel, Călin Popescu-Tăriceanu nu va putea onora invitaţia Televiziunii Române de a participa la emisiunea de dezbatere electorală de la ora 21.00, „Preşedinte pentru România”. În această seară, purtătorul de cuvânt al candidatului independent Călin Popescu-Tăriceanu, dna deputat Graţiela Gavrilescu, va fi prezentă în emisiunea de dezbatere electorală de la TVR“, scrie, tot pe Facebook, şi Tăriceanu.

Premierul Victor Ponta a spus în perioada precampaniei că nu va participa la dezbaterile televizate din turul I, ci că va sta acasă şi va mânca popcorn în timpul confruntărilor care vor avea loc între contracandidaţii săi. Ulterior, premierul şi-a nuanţat declaraţia, spunând că a fost o afirmaţie nefericită.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Start anost de campanie electorală

Adevărul“ vă prezintă o radiografie a primelor zile de campanie pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, care au trecut aproape nebăgate în seamă de electorat. Candidaţii au început să ia ţara la pas, în căutarea voturilor

Alegeri prezidenţiale 2014. Prima zi de campanie, pe stradă: „Nu primim şi noi ceva? În alţi ani ne dădeau şepci şi tricouri“

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a debutat oficial vineri, 3 octombrie, la miezul nopţii, însă primele semne au devenit vizibile la lumina zilei. Reporterii "Adevărul" au luat la pas oraşul, pentru a afla cum privesc cetăţenii noul decor al Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite