Alegeri cu scandal la PNL Sector 2. Boagiu, realeasă preşedinte de filială. Săftoiu a acuzat un „spectacol dizgraţios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu. FOTO Arhivă Adevărul
Anca Boagiu. FOTO Arhivă Adevărul

Anca Boagiu a fost realeasă, miercuri seară, în funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Sector 2 cu 379 de voturi „pentru“ şi 16 voturi „împotrivă“, însă şedinţa a fost tensionată. Scandalul din sală a făcut-o pe Adriana Săftoiu să spună că ceea ce se întâmplă între aripa PNL şi PDL este un „spectacol dizgraţios“.

Anca Boagiu a fost aleasă în funcţia de lider al filialei PNL din Sector 2, însă după o şedinţă cu scântei. Cei doi candidaţi la şefia filialei, Anca Boagiu şi Romeo Pop, s-au certat pe aproape toată durata şedinţei şi au continuat şi după ce s-a anunţat rezultatul final. „Vă rog să mă susţineţi în a avea şi eu nişte oameni în comisia de numărare, care este o comisie destul de importantă”, a spus Pop, moment în care acesta a primit replica de la Boagiu. „Nu mă aşteptam ca între doi foşti combatanţi să apară neîncrederea, între doi membri de partid de la Sectorul 2”, a spus  senatoarea Boagiu. 

Boagiu a agitat şi mai mult şedinţa în care a venit la pupitru şi a cerut să nu se mai dea plicuri în sală. Din primele rânduri s-a auzit că acestea ar fi plicuri cu bani, însă nu s-a putut dovedi dacă există sau nu acele plicuri. 

„Ceea ce facem aici e ruşinos“

După mai multe schimburi de replici, a intervenit şi prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, care i-a mustrat pe cei doi candidaţi.„Spectacolul pe care îl oferim este despre noi, despre PNL. Dacă cumva vă imaginaţi că acest spectacol se întoarce doar împotriva unui singur om, vă înşelaţi. În egală măsură ne plângem şi punem vina pe alţii că vorbim că această fuziune nu a avut loc. Spunem: Vai ce rea e lumea, ce rea e presa, ce răi sunt adversarii când spun că nu a avut loc această fuziune. Păi, aşa cum ne comportăm şi ce am văzut eu aici nu se numeşte fuziune. Aţi folosit toate breşele posibile şi unii şi alţii ca să ajungem la acest spectacol dizgraţios. (...) Ceea ce facem noi aici este ruşinos", a afirmat ea.

Din totalul de 398 de voturi valabil exprimate, Anca Boagiu a primit 379 de voturi „pentru“ şi 16 împotrivă, iar contracandidatul ei, actorul Romeo Pop, a primit 20 de voturi „pentru“ şi 375 de voturi „împotrivă“

Boagiu a fostc cea care a atras atenţia că procesul de fuziune nu a mers aşa cum trebuie. „Din nefericire nu aş putea spune că după fuziune la Sectorul 2 unul şi cu unul au făcut doi. (...) Suntem primii contributori la scorul consolidat pentru municipiului Bucureşti. Şi asta datorită dumneavoastră, chiar dacă unii aţi lucrat într-o echipă şi alţii în alta. Eu am fost motorul, cel care a spus că partidul trebuie să crească, fuziunile trebuie să aducă mai mulţi oameni printre noi. Când faci o fuziune trebuie să fii îngăduitor şi dumneavoastră aţi fost îngăduitori“, a mai spus Boagiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite