Adriean Videanu, cu gândul  la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu pare dispus să intre în hora prezidenţiabilă
Adriean Videanu pare dispus să intre în hora prezidenţiabilă

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, sâmbãtã, cã ar putea fi candidatul PDL pentru preşedinţia ţãrii, dacã va corespunde criteriilor partidului.

Întrebat de ziarişti dacã ar putea fi candidatul PDL pentru Preşedinţie, Adriean Videanu a rãspuns: "Dacã voi rãspunde criteriilor pe care PDL le va elabora şi le va adopta, sigur".

"Ar trebui ca atât candidaţi din interiorul PDL, dar nu numai şi, finalmente, PDL sã polarizeze o opţiune în jurul unui candidat care sã vinã cu şanse în 2014, la alegerile prezidenţiale. PDL, ca singura formaţiune politicã de dreapta, în momentul de faţã, capabilã sã determine o astfel de competiţie, are datoria sã nu se limiteze, din punctul meu de vedere, numai la PDL, ci sã deschidã cãtre societate aceastã competiţie. Am vãzut cu toţii cã sunt oameni de dreapta dar care nu sunt angajaţi în nicio competiţie politicã şi care ar putea sã se manifeste public într-o astfel de competiţie", a adãugat Videanu.

El s-a ferit sã nominalizeze alte persoane care ar putea fi candidaþi ai PDL pentru Preşedinţie.

"Va trebui sã judecãm şi cu sufletul, dar şi cu mintea noastrã. Noi va trebui, pe dreapta, sã încercãm sã polarizãm un candidat cu şanse. Sigur, este cu atât mai onorant ca în momentul în care în urma unei asemenea competiþii, dacã gãseşti pe cineva din afara partidului, acela sã devinã membru PDL şi sã fie susþinut de PDL. Şi atunci s-a rezolvat problema", a spus Videanu.

Întrebat dacã guvernatorul BNR Mugur Isãrescu ar putea fi o soluţie pentru prezidenţiale, Videanu a rãspuns cã nu ar da nume în momentul de faţã.

"N-aş discuta în momentul de faţã de nume, cu atât mai mult cu cât nu avem acordul acelor persoane. Foarte important este sã se deschidã aceastã competiţie cãtre români, pentru cã de multe ori o competiţie, cum este cea pentru Preşedinţia României, dincolo de notorietãţile foarte mari ale persoanelor implicate, românii nu mai ştiu care sunt cei care ar putea sã rãspundã foarte bine acestei funcţii de preşedinte, iar aceastã dezbatere generatã de PDL ar putea sã lãmureascã şi aceste aspecte", a precizat Videanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite