Adriana Săftoiu: Voi candida la Primăria Capitalei dacă partidul aşa va decide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu, nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei din partea PNL, dar arată că este decizia partidului, care îşi va desemna candidatul în funcţie de cine are cele mai mari şanse de victorie.

„Din punctul meu de vedere nu cred că sunt un profil ideal pentru administraţie. Pe de altă parte sunt foarte mulţi care îmi spun că abordarea administraţiei doar în sensul că un primar trebuie să ştie să măture şi din ce e format bitumul e total greşit şi că nu despre asta e vorba. Evident că dacă faci parte dintr-o organizaţie nu poţi să decizii doar tu. Nu poţi să faci atâtea nazuri, trebuie să recunosc. Deci chiar dacă nu te simţi foarte bine, dacă eu sunt cea mai bine poziţionată şi partidul aşa va decide, aşa se va întâmpla“, a declarat Adriana Săftoiu la Digi24.

PNL testează în sondaje patru nume în vederea desemnătii candidatului pentru Primăria Capitalei: europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti Cătălin Predoiu, secretarul general al PNL Ilie Bolojan şi Adriana Săftoiu.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că europarlamentarul Cristian Buşoi este, în acest moment, candidatul PNL la Primăria Capitalei, însă a admis că nu este bătută în cuie candidatura sa.

Cu toate astea, Predoiu a spus că numele lui Buşoiu nu este bătut în cuie. „Faptul că urmează o cercetare sociologică este cât se poate de normal. Chiar domnul Buşoi doreşte să aibă o imagine clară asupra situaţiei din teren. Urmează, conform procedurilor, o validare la nivelul Biroului Politic Naţional şi abia după aceea putem să vorbim de candidatura consolidată. În acest moment, însă, el este declarat de către filială singurul candidat al filialei“, a mai declarat Predoiu.

Dacă Adriana Săftoiu va trage lozul câştigător de la PNL, atunci s-ar putea ajunge în situaţia în care să-l aibă contracandidat pe fostul ei şef, Traian Băsescu, care ia în calcul să candideze pentru Primăria Capitalei. Relaţia dintre cei doi s-a deteriorat cu trecerea anilor, mai ales după ce Adriana Săftoiu a scris „Cronică de Cotroceni“, unde a povestit mai multe momente din perioada petrecută la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite