Adrian Vasilescu: „Mugur Isărescu nu a primit nicio propunere şi nici nu are intenţia de a candida la Preşedinţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Vasilescu                                                                                  FOTO:   Adevărul
Adrian Vasilescu                                                                                  FOTO:   Adevărul

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a declarat, joi seară, la un post TV, că nu a fost exprimată nicio propunere adresată guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) în vederea unei candidaturi la preşedinţia României şi nici nu există o intenţie a acestuia de a include o astfel de propunere în planul său de viitor.

"Nu are nicio intenţie să candideze şi, mai mult decât atât, nu i-a făcut nimeni o asemenea propunere, deşi apar materiale, surse care ştiu că va candida cu nu ştiu ce formaţie, în nu ştiu ce combinaţie. Toate acestea sunt, scuzaţi-mi expresia, poveşti. Mai mult decât atât, nici nu are intenţia de a candida. Nu acesta este, după câte ştiu eu, şi cred că ştiu bine, planul de viitor al guvernatorului. Acest plan de viitor mai are 2 ani din actualul mandat la Banca Naţională. Numărul de mandate nu este limitat. (...) BNR este un punct de comandă care trebuie să asigure stabilitatea financiară a României. Astăzi, fără stabilitate financiară, nu ai niciun viitor", a spus Vasilescu potrivit Agerpress.

Adrian Vasilescu a adăugat că prioritatea Băncii Naţionale este să protejeze depozitele mai mari de 100.000 de euro de consecinţele pe care le poate avea precedentul crizei din Cipru.

Potrivit „Barometrului de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“, pe primul loc în topul încrederii se află Guvernatorul Mugur Isărescu, urmat de Victor Ponta, Sorin Oprescu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Dezminţirea unei eventuale candidaturi a lui Mugur Isărescu la Preşedinţia României este o reacţie la declaraţia de joi seară a lui Traian Băsescu, potrivit căreia ”Nici unul dintre politicienii din acest sondaj nu va fi preşedintele României” şi a faptului că a evitat un răspuns legat de şansa tehnocratului Mugur Isărescu de a-i succeda la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite