Adevărul Live. Sociologul Vladimir Ionaş dezvăluie de ce l-a forţat premierul Tudose să plece din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sociologul Vladimir Ionaş, demis de Mihai Tudose din funcţia de consilier după ce sondajului realizat de Avangarde - firmă cu care Ionaş colaborează - l-a situat pe premier la doar 27% încredere, a dezvăluit, la Adevărul Live, cum i-a explicat premierul decizia de a-l schimba din funcţie.

Despre „sondajul buclucaş“

Nu m-am ocupat eu de acel sondaj. Au fost exemple şi în străinătate. E cazul lui Macron, a scăzut în trei luni foarte mult. Putem să ne uităm şi la preşedintele american. Scăderi pot avea loc, fără discuţii. Acum depinde şi ce aşteptări sunt. Nu-mi pot explica pentru că nu ştiu sondajele făcute anterior de institut. Şi mai putem face o comparaţie. Spre sfârşitul mandatului lui Grindeanu, acesta se bucura de o favorabilitate foarte mare. 

E posibil ca acum Tudose să fi înregistrat o creştere. Linia e întotdeauna foarte curbată. E de ajuns o singură propoziţie pentru a schimba. 

Despre institutul Avangarde 

Institutul va face sondaje pentru orice comandă un sondaj, chiar şi pentru PSD. În general, chiar unora ne place, altora nu, datele sondajelor sunt culese din teren. Aceste date pot fluctua foarte mult. 

Despre remanierea celor trei miniştri

Au fost înlocuite trei persoane din partid, două cu putere în partid, cu trei nume care au nume în partid. Cine are funcţia de premier îşi doreşte să aibă şi independenţă. Erorile se sparg în capul acestuia. Liviu Dragnea e un lider care a adus rezultate în alegeri. 

Îşi doreşte Tudose şefia PSD?

Ce-şi doreşte premierul e foarte greu. Cred că sunt mulţi care-şi doresc şefia PSD. Eu l-am auzit pe Mihai Tudose că nu îşi doreşte. 

Sociologul Vladimir Ionaş dezvăluie de ce l-a forţat premierul Tudose să plece din Guvern

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite