Adevărul Live. Robert Sighiartău, despre Congresul PNL: „Nu este frumos să existe atacuri împotriva premierului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartău, secretar general al PNL. FOTO Arhivă personală / Facebook Robert Sighiartău
Robert Sighiartău, secretar general al PNL. FOTO Arhivă personală / Facebook Robert Sighiartău

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a vorbit la Adevărul Live  despre lupta pentru şefia liberalilor şi modul cum se poziţionează până acum organizaţiile judeţene. Acesta a declarat că liberalii au fost nemulţumiti de negocierile purtate în coaliţie pentru că „au fost în defavoarea PNL”.

Principalele declaraţii ale lui Robert Sighiartău:

Decizia de a mă alătura echipei lui Florin Cîţu a fost luată de ceva timp, pe mai multe considerente. Pe lângă faptul că a reuşit în patru ani să îmbrace haina de politician, pe lângă performanţele de la Ministerul de Finanţe, dar şi în calitate de prim ministru, m-au convins mai multe lucruri care ţin de bunul mers al PNL. Faptul că vrea să aibă o echipă puternică, îşi doreşte să conlucreze cu toţi membrii Biroului Executiv. Vocea oamenilor din partid trebuie să fie luată în seamă.

Liberalii, nemulţumiţi de negocierile din coaliţie

„Trebuie să recunosc că, în ultimul timp, lucrurile nu au mai funcţionat la parametrii pe care i-am dorit noi ca şi echipă. Înclusiv în luna decembrie, când au fost negocierile cu celelalte partide din coaliţie, noi am fost total nemulţumiţi. Acele negocieri au fost purtate strict de preşedintele PNL şi au fost în devafoarea formaţiunii noastre.

Din momentul în care am ajuns la Guvernare, trebuie să recunosc, anumite lucruri au scârţâit. Au fost şi nemulţumiri. Acestea nu s-au exprimat, însă acum, pentru că avem alegeri interne, este dreptul fiecăruia să îşi exprime opinia şi să aleagă după cum crede că este mai bine pentru viitorul partidului”, a mai spus secretarul general al PNL.

Întrebat pentru ce funcţie doreşte să candideze la Congres, acesta a transmis că nu ştie momentan.

„Pe mine mă interesează să fac parte dintr-o echipă, iar cei mai importanţi lideri ai partidului, împreună, trebuie să stabilim unde ne potrivim mai bine, pe ce funcţie astfel încât să avem randament, să câştigăm alegerile din 2024 şi să guvernăm bine”, a afirmat Sighiartău.

Sighiartău: „Nu este frumos să existe atacuri împotriva premierului”

„Am discutat cu colegii care au avut luări de poziţie, poate pe Facebook sau în alte părţi, să avem decenţă, pentru că suntem colegi în Partidul Naţional Liberal, avem acelaşi obiectiv de a guverna performant şi cred că astfel de derapaje nu trebuie să mai existe în PNL. Nu este frumos să ne atacăm, nu este frumos să existe atacuri împotriva premierului în funcţie. Aceste atacuri nu sunt deloc primite de către membrii PNL de la bază. Ei vor să vadă decenţă, dezbatere de idei, de program, vor să vadă o echipă puternică”, a mai spus acesta.

Sighiartău, despre propunerea lui Bolojan: „Nu cred că trebuie pusă problema aşa abrupt”

După ce Ilie Bolojan a crescut miza Congresului PNL, spunând că persoana care va pierde cursa trebuie să facă un pas în spate din funcţia pe care o ocupă în stat (cea de premier, în cazul lui Florin Cîţu şi cea de preşedinte al Camerei, în cazul lui Ludovic Orban), Robert Sighiartău este de părere că problema nu trebuie să fie pusă astfel.

„Nu cred că trebuie pusă problema aşa abrupt. În mod normal, funcţiile din partid nu au legătură cu funcţiile din slujba cetăţenilor. Este normal că după un succes lucrurile se schimbă. Noi vom avea alegeri şi în ceea ce priveşte Biroul Executiv al PNL şi acolo se pot întâmpla multe, însă nu cred că trebuie să punem problema aşa. În final, chiar dacă am avut păreri diferite faţă de Ludovic Orban nu uit că suntem colegi, am avut anumite succese împreună, când au fost anumite opinii, chiar dacă au fost diferite, le-am respectat şi asta trebuie să urmeze şi după alegerile din 25 septembrie”, a explicat liberalul.

Despre numirile de la Apele Române şi din cadrul Romsilva

„M-a deranjat extrem de mult faptul că prin anumite numiri politice PNL, inclusiv în campania de la parlamentare, a fost decredibilizat. Anumite numiri care s-au făcut în guvernarea trecută au afectat scorul partidului, M-a deranjat să văd că pierdem din cauza anumitor persoane din partid, iar PNL are oameni foarte buni, profesionişti. Din păcate, în ceea ce priveşte recrutarea resursei umane am avut nişte probleme în special în guvernarea trecută. 

Această chestiune, pentru echipa premierului Cîţu şi pentru echipa reformistă, este extrem de importantă. S-a discutat deja ca în cadrul secretariatlui general, mai ales după ce reuşim să câştigăm alegerile interne, să avem nişte filtre începând de la nivelul organizaţiilor locale, judeţene şi chiar naţionale. Florin Cîţu deja a impus nişte filtre foarte stricte”, a declarat Sighiartău.

Ştire în curs de actualizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite