Adevărul Live. Dan Cristian Popescu, despre lupta pentru şefia PNL Sector 2: O persoană apropiată de Boagiu a propus schimbarea mea din funcţia de consilier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Primăriei Sectorului 2, a vorbit, la Adevărul Live, despre alegerile interne din PNL Sector 2, despre listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare şi planurile de guvernare ale liberalilor.

Adevărul: Ce se întâmplă la PNL Sectoru 2, de ce s-au amânat alegerile?

D. C. Popescu: Înţeleg că au fost nereguli în baza de date, erau membri de partid care nu se regăseau în baza de date oficială a partidului. Au apărut persoane care n-ar fi fost membri, persoane care n-au plătit cotizaţiile etc. Eu mi-am depus ieri candidatura, a durat o săptămână să pot să-mi depun actele, atât a durat pentru mine, care am fost candidat pentru Sectorul 2 la alegerile locale. Vă daţi seama pentru un alt membru... Cred că s-a urmărit acest lucru: să se enerveze oamenii şi să nu mai vină să voteze la alegerile interne. 

Doamna Boagiu candidează?

Probabil. Nu ştiu. Ar fi bine să fie cât mai mulţi candidaţi. Probabil că poziţia mea de viceprimar a suscitat puţină emoţie în cadrul filialei. O persoană foarte apropiată de domana Boagiu din Consiliul Local a preferat să lipsească de la vot în loc să mă voteze. O altă persoană a propus schimbarea mea din funcţia de consilier. Eu mi-am asumat poziţia de a incomoda anumite persoane, anumite reţele, anumite noncomabaturi care funcţionau de ani de zile la Sectorul 2, unde n-a existat o opoziţie reală. N-a exista un proiect al fostului primar Onţanu care să nu fie votat de consilierii PNL. Acestea sunt faptele. Acolo se vota totul, probabil erau foarte bune proiectele, nu ştiu. În afară de poziţiile mele, n-au existat alte reacţii contrare la ce făcea Onţanu. 

În campanie aţi simţit sprijinul PDL sau nu prea?

Au fost foarte mulţi voluntari în Sectorul 2 care au vrut schimbarea. Au fost membri şi din fostul PDL şi din fostul PNL care au făcut campanie în mod real pentru mine. E foarte simplu să vedeţi cine s-a implicat în campanie dacă ne uităm la activitatea politicienilor pe Facebook. Dacă unele perosane, unii colegi n-au dat un like la o postare de-a mea, atunci mi-e greu să cred că au făcut campanie pe stradă. Cred că e mai uşor să scrii ceva pe Facebook decât să ieşi pe teren. 

Câţi consilieir are PNL în Sectorul 2?

Sunt 6 consilieri PNL. Voi încerca să schimb lucrurile din poziţia de consilier şi viceprimar. Nu voi candida pentru un nou mandat de parlamentar. 

Domana Săftoiu îi pune pe colegii dvs să scrie un eseu dacă vor să candideze din nou la parlamentare. Cum vi se pare?

E o abordare de sus, de tipul profesor-elev. Cred că pentru cei care sunt acum în Parlament e mai util să scrie un raport de activitate. E o abordare superioară, poate este bazată pe ceva, poate nu. 

Cei cu trei mandate de parlamentar ar trebui să mai candideze?

Un om politic, în două sau trei mandate îşi epuizează idelile. E greu să mai vii cu un proiect de lege după 12 ani de mandat. Poate e momentul să laşi locul unui candidat mai nou, nu  neapărat mai tânăr. Trebuie făcut un compromis între oameni noi şi oameni cu experienţă. Dar ar trebui să urmărim profesionalizarea Parlamentului. 

Ar fi oportună revenirea luI Crin Antonescu?

Da, Crin Antonescu a avut cele mai bune discursuri politice din ultimii 10 ani. E o decizie care îi aparţine dânsului. Nu cred că n-ar fi fost pe listă dacă nu anunţa că se retrage.

Cum  vedeţi o posibilă înscriere a luI Cioloş în PNL?

PNL trebuie să aibă uşile deschise şi să aibă tot timpul oameni buni. Domnul Cioloş este un specialist. În cazul în care se va pune problema unui Guvern tehnocrat, domnul Cioloş e de luat în seamă. Interesul PNL va fi să susţină un Guvern care să aplice cât mai mult din programul nostru de guvernare. Sperăm să fie PNL partidul care va propune premierul. 

Va mai da PDL premierul, conform vechii înţelegeri?

Cred că s-a ieşit din această paradigmă. Eu mă consider mebru PNL acum şi am uitat de unde am venit. De altfel, am şi sesizat la ultimele şedinţe că nu s-a mai ţinut cont de proveninenţa anterioară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite