A venit iepuraşul PSD pentru primari. Mandatul aleşilor locali se măreşte la cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Cu aproximativ o lună până la alegerile europarlamentare, PSD încearcă să-şi mobilizeze primarii din provincie şi a depus ieri un proiect care prevede prelungirea mandatului primarilor şi consilierilor locali şi judeţeni de la patru la cinci ani. Principalul argument al social-democraţilor este că în patru ani, primarii nu au timp să-şi îndeplinească promisiunile electorale.

Iniţiativa aparţine senatoarei PSD Siminica Mirea, aceasta fiind semnată de alţi 40 de social-democraţi, printre care se mai regăsesc Ecaterina Andronescu, Eugen Teodorovici, Florin Iordache sau Liviu Tit-Brăiloiu.

Iniţiativa îi aparţine senatoarei PSD Siminica Mirea (aleasă în 2016 pe listele PNL) şi a fost semnată de alţi 40 de senatori şi deputaţi social-democraţi.

„Situaţia reală, întâlnită în activitatea administraţiilor locale/judeţene, arată că perioada de timp consfinţită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce priveşte mandatul preşedintelui României, unde perioada de exercitare a funcţiei conform rezultatulului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, al consilierilor locali şi consilierilor generali se susţine fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară şi aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligaţiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite