A început ședința Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Care sunt principalele teme

0
Publicat:

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării a început la ora 17:00. Membrii CSAT vor discuta despre obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius și despre forțele armate care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara statului român.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, Republica Lituania, din perioada 11-12 iulie.

Un alt subiect care va fi abordat face referire la forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara statului român în anul 2024.

De asemenea, sursa citată precizează că în cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Ședința CSAT din 6 iulie FOTO: Presidency
Ședința CSAT din 6 iulie FOTO: Presidency

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării participă prim-ministrul României, ministrul Apărării Naționale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiției, al Economiei și ministrul Finanțelor, dar și directorul SRI, directorul SIE, șeful statului Major General și Consilierul prezidențial pentru securitate națională. Lucrările CSAT sunt conduse de președintele Klaus Iohannis.

Ultima ședință a CSAT pe 11 aprilie, când a fost luată decizia de achiziționare de avioane de ultimă generaţie F-35. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite